Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Και στην Ήπειρο ξεσηκώνονται δάσκαλοι και καθηγητές

Και στην Ήπειρο ξεσηκώνονται δάσκαλοι και καθηγητές

Και στην Ήπειρο οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αφού οι περισσότεροι διαφωνούν με τις αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης και εξέλιξής τους.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αντιτίθενται στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, προτού γίνουν διαπραγματεύσεις, ενώ επιπλέον βάζουν και ζητήματα των οικονομικών περικοπών και του Ασφαλιστικού των εκπαιδευτικών.

Οι δάσκαλοι θεωρούν ότι ο σημερινός τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών είναι αντικειμενικός και δεν πρέπει να αλλάξει.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε χθες τις παρακάτω κινητοποιήσεις:
• Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απριλίου και στα συλλαλητήρια
• Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 27 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα
• Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη
• 24ωρη απεργία στις 4 Μαΐου μαζί με τη ΔΟΕ για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας
• Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα για συζήτηση και ενημέρωση πάνω στις επιπτώσεις των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας, του «πολυνομοσχεδίου» του υπ. Παιδείας και του Ασφαλιστικού και τη στήριξη των παραπάνω κινητοποιήσεων
• Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ 4 και 5 Μαΐου και Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ στις 6 Μαΐου στην οποία θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 14 Μαΐου.

«ΑΛΑΛΟΥΜ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ
Παράλληλα η κατάργηση της βάσης του «10» θα αυξήσει κατά πολύ τις αιτήσεις μετεγγραφής από το ΤΕΙ Ηπείρου προς κεντρικά ΤΕΙ.
Και γιατί θα συμβεί αυτό;
Πολλοί υποψήφιοι , που δικαιούνται μετεγγραφή χωρίς περιορισμούς, ιδίως παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, θα δηλώσουν τα εύκολα στην εισαγωγή «αζήτητα» τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, ώστε στη συνέχεια να λάβουν μετεγγραφή προς τα περιζήτητα τμήματα των κεντρικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου