Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αλαλούμ στα νοσοκομεία της Ηπείρου!

Αλαλούμ στα νοσοκομεία της Ηπείρου!

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της Υγείας στην Ήπειρο, αφού εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι γιατροί έχουν ακυρωθεί πολλά προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.

Ο κόσμος είναι ανάστατος και με συνεχή τηλεφωνήματα, προσπαθεί να μάθει, αν οι γιατροί θα δεχθούν τους ασθενείς και αν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις.
Μάλιστα, πολλοί έρχονται από διάφορα μέρη της Βορειοδυτικής Ελλάδος στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και φεύγουν, στην κυριολεξία, άπραγοι, αφού δεν εξετάζονται!

Χθες, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου πραγματοποίησε συγκεντρώσεις έξω από τις κεντρικές εισόδους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».
Εδώ και αρκετές ημέρες, ως γνωστόν οι γιατροί έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, την οποία, όπως ανακοίνωσαν θα συνεχίσουν, διαμαρτυρόμενοι για το νέο καθεστώς των εφημεριών και για το φορολογικό νομοσχέδιο, που καταργεί την αυτοτελή φορολόγησή τους.

«Δεχόμαστε πολυμέτωπη επίθεση και πρέπει να αντιδράσουμε» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΙΝΗ κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.
Οι γιατροί υποστηρίζουν, ότι μετά την κατάργηση και της αυτοτελούς φορολόγησης η αμοιβή της εφημερίας φθάνει από 2,5 ευρώ για τον ειδικευόμενο έως 10,5 ευρώ για τον Διευθυντή!

«Πρόκειται για εξευτελιστικές αμοιβές» τόνισε ο Πρόεδρος, ενώ δεν δίστασε να σημειώσει πως, «με την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες τα Νοσοκομεία οδηγούνται σε κατάργηση.

Σε μικρότερα Νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως στην Άρτα έγιναν προσπάθειες να λειτουργήσουν όλα όπως προέβλεπαν οι νέες ρυθμίσεις.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν το Νοσοκομείο να μείνει χωρίς γιατρούς, μετά τις 10 το βράδυ, ακόμη και στα επείγοντα περιστατικά!
Η κατάσταση αυτή είναι εξωφρενική», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Οι γιατροί ετοιμάζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, για να τους πληρωθούν οι χρωστούμενες εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010 και, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν από το Μάιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς.

«Η τακτική μας προς τους πολίτες δεν είναι, ταλαιπωρηθείτε για να μάθετε» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος και συνέχισε λέγοντας «πρέπει να κατανοήσουν όλοι, πως το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται με τις εφημερίες απειλεί την υγεία των πολιτών».

Ας σημειωθεί ότι τα πράγματα δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο από Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς εκτός από τους γιατρούς θα απέχει από τα καθήκοντά του και το υπόλοιπο προσωπικό.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Αναστάτωση υπήρξε χθες και στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, αφού από νωρίς το πρωί αρκετοί γιατροί ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τους χώρους του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα χειρουργεία μετά την εκδήλωση φωτιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Πληροφορίες έκαναν λόγο, πως τα χειρουργεία θα ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν από χθες, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου