Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Απάντηση Θ.Οικονόμου στις δηλώσεις Μπαλτογιάννη

Απάντηση Θ.Οικονόμου στις δηλώσεις Μπαλτογιάννη

Με έκπληξη για τον χρόνο που επέλεξε αλλά εντούτοις με ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από μακρόχρονη σιωπή, ο κ. Μπαλτογιάννης αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει σε ερωτήματα που είχα θέσει ήδη από την εποχή που τελούσα Συντονιστής της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Τα ερωτήματα που έχω θέσει κατά καιρούς για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι πολιτικής υφής και στηρίζονταν στον τρόπο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, την εποχή που «επανίδρυε» με διαφάνεια και νομιμοφάνεια το κράτος.

2.
Ήταν και είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται ορισμένοι την έννοια της γνωριμίας και του «ενδιάμεσου» - συνειδητά ή υποσυνείδητα, μιλημένα ή αμίλητα- που τόσο μας έχουν στοιχήσει ως κοινωνία.

3. Είναι ακριβώς αυτή η νοοτροπία, που κάνει σήμερα τον κ. Μπαλτογιάννη να απαντά με τρία χρόνια καθυστέρηση. Προφανώς πριν την αλλαγή Περιφερειάρχη δεν αισθανόταν την ανάγκη να απαντήσει, αφού όλες μας οι αιτιάσεις δεν είχαν πραγματικό αντίκτυπο στην πορεία των δουλειών του εν λόγω μελετητικού γραφείου.

4. Είναι ακριβώς αυτή η νοοτροπία, για την οποία σήμερα ο κ. Μπαλτογιάννης θεωρεί επιχείρημα το γεγονός ότι έκανε το αυτονόητο: ότι δεν «μερίμνησε» να τακτοποιήσει το παιδί του στο δημόσιο!!

Και επί της ουσίας:
Ας γνωστοποιηθούν από τον κ. Μπαλτογιάννη ή τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Ανάπτυξης (ΔΙΣΑ), τα εξής:

  • Πόσες μελέτες κατατέθηκαν προς έγκριση από μελετητικά γραφεία κατά την προηγούμενη τριετία;
  • Σε τι ποσοστό οι εγκεκριμένες μελέτες προέρχονταν από το εν λόγω μελετητικό γραφείο;
  • Οι μελέτες που ενεκρίθησαν και προέρχονταν από το εν λόγω μελετητικό γραφείο, σε τι ύψος επενδύσεων αντιστοιχούν συνολικά;
  • Ποιο είναι το αντίστοιχο ύψος των επενδύσεων των υπόλοιπων εγκεκριμένων μελετών που προέρχονται από άλλα γραφεία;

Τέλος, οφείλω να ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον της οικογενειακής επιχείρησης και καλή σταδιοδρομία στον υιό του κ. Μπαλτογιάννη, όπως ακριβώς εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε κάθε νέο που με ή χωρίς πατρικές πλάτες προσπαθεί για το καλύτερο.

Θανάσης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου