Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ


ΤΟ ΚΚΕ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους κατοίκους της Νέας Σελεύκειας – και της γύρω περιοχής - στον αγώνα τους για την διασταύρωση καρμανιόλα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων.

Για την κυβέρνηση λίγη σημασία έχει αν οι παγίδες που υπάρχουν σε αυτή τη διασταύρωση, όπως και γενικότερα στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας μας, στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Πιο πολύ νοιάζεται για το πως οι μεγαλοεργολάβοι, οι κατασκευαστικές εταιρίες, και το κεφάλαιο γενικότερα θα εκμεταλλευτεί κι αυτό το κομμάτι των οδικών αρτηριών.
Γι αυτό και τα τελευταία χρόνια έριξε άφθονο χρήμα στα περίφημα μεγάλα έργα υποδομής, χρηματοδότησε μεγάλες εταιρίες, και τους παραχώρησε την εκμετάλλευση τους με τα χαράτσια των διοδίων.

Οι δρόμοι, ιδιαίτερα αυτοί που δεν εξυπηρετούν τις μεγάλες μεταφορικές εταιρίες, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και συχνά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών ατυχημάτων. Τέτοια περίπτωση είναι και η διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας και το τμήμα του δρόμου μέχρι το Μαυρούδι.

Όλες οι κυβερνήσεις – με την κάλυψη και των τοπικών αρχών – αγνοούν προκλητικά για χρόνια τώρα το αίτημα των κατοίκων, όχι μόνο για το σημείο της διασταύρωσης, αλλά γενικά το οδικό δίκτυο της περιοχής που ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων είναι κατά πολύ αυξημένη, οι συντήρηση τους και η βελτίωση τους είναι ανύπαρκτη.

Είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα σήμερα, που όλες οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στραγγαλίζονται και θυσιάζονται στο όνομα τις κρίσης στο βωμό της πλουτοκρατίας, να αναπτυχθεί κίνημα εναντίωσης μια τέτοιας πολιτικής και η προβολή αιτημάτων ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών που μέσα εκεί είναι και οι ύπαρξη οδικού δικτύου σύγχρονου, ασφαλές χωρίς διόδια, με ευθύνη ενός σύγχρονου ενιαίου δημόσιου δικτύου μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου