Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Σχεδιάζουν να συλλάβουν τον Ποντίφικα μόλις πατήσει σε Αγγλικό έδαφος !!!

Σχεδιάζουν να συλλάβουν τον Ποντίφικα μόλις πατήσει σε Αγγλικό έδαφος !!!

Το πώς μπορούν να προχωρήσουν στην σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου εξετάζουν ο Richard Dawkins και ο Christopher Hitchens, όταν έρθει η στιγμή της επίσκεψης του στην Μεγάλη Βρετανία.
Ο εξελικτικός βιολόγος (και φανατικός άθεος) Richard Dawkins και ο συγγραφέας Christopher Hitchens σχεδιάζουν να συλλάβουν τον Πάπα για εγκλήματα κατά τη ανθρωπότητας, ψάχνοντας
συμβουλές από δικηγόρους που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η υπόθεση των βιασμών ανηλίκων από τους κληρικούς αλλά κυρίως η αποκάλυψη ότι το 1985 ο Πάπας από άλλη θέση είχε προτείνει τη συγκάλυψη μιας υπόθεσης παιδεραστίας, παρακίνησε τους δύο να βρουν τρόπους για να πετύχουν τη σύλληψη του Ποντίφικα.
Σε γράμμα του το 1985, ο Πάπας υποστηρίζει πως «για το γενικό καλό της Καθολικής Εκκλησίας δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί ένας αμερικανός ιερέας που κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικα αγόρια».
Σύμφωνα με τους Dawkin και Hitchens, ο Ποντίφικας πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες που θα επισύρουν ποινές καθώς το «πρώτο του ένστικτο» ήταν να προστατεύσει την Εκκλησία και όχι τα παιδιά.
Μάλιστα, υπάρχει μια πιθανότητα να μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του Πινοσέτ, όταν επισκέφθηκε τη Βρετανία το 1998.
Ο Πάπας αναμένεται να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 16 Σεπτέμβρη.
«Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι υπεράνω νόμων. Η συγκάλυψη της υπόθεσης των βιασμών είναι έγκλημα και δεν απαιτεί ιδιωτικές τελετές μετάνοιες, ή Κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά δικαιοσύνη και τιμωρία» γράφει ο συγγραφέας Hitchens.
Οι δικηγόροι τους, Geoffrey Robertson και Mark Stephens θεωρούν πως μπορούν να ασκήσουν μήνυση στο Βασιλικό Δικαστήριο και πως ο Πάπας δεν θα μπορεί να ζητήσει διπλωματική ασυλία , αφού είναι επικεφαλής κράτους που δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου