Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δήλωση του Δημαρχου Ηγουμενίτσας Θ. Πιτούλη για τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων

Δήλωση του Δημαρχου Ηγουμενίτσας Θ. Πιτούλη για τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων

Μετά από σχετική ενημέρωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας, για την κινητοποίηση με κλείσιμο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στη διασταύρωση Νέας Σελεύκειας σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, ο Δήμαρχος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, με την πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ένα ακόμα μέτρο πίεσης προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου(στην οποία ανήκει και η ευθύνη για το Εθνικό Οδικό Δίκτυο) ώστε επιτέλους να ληφθούν μέτρα για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει στερήσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Σαν Δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε εκτός των άλλων θέσαμε δύο στόχους:

1.Την δημιουργία ασφαλούς διέλευσης στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με το Τοπικό Διαμέρισμα Μαυρουδίου και Τοπικό Διαμέρισμα Καστρίου(Κόμβος Μαυρουδίου), για τον οποίο ο Δήμος συνέταξε Μελέτη, και στη συνέχεια την προώθησε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Εντάχθηκε σαν Έργο στα Προγράμματα του Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, ήδη κατασκευάστηκε και λειτουργεί.

2.
Άσκησε πίεση στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες το 2004 προκήρυξαν μελέτη παρέμβασης με Τίτλο «Μελέτη Εισόδου της Πόλης Ηγουμενίτσας».
Η Μελέτη παραλήφθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας τέλος του 2009.
Το Φεβρουάριο του 2010, από κλιμάκιο των επιβλεπόντων και του μελετητικού σχήματος, παρουσιάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, το ολοκληρωμένο σχέδιο. Αυτή τη στιγμή, συντάσσονται οι πίνακες κτηματολογίου απαλλοτριώσεων, ώστε να αποκτήσει ωριμότητα σαν Έργο.

Η Μελέτη περιλαμβάνε:
Δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με νησίδα στη μέση, πεζοδρόμια, πεντάμετρους παράπλευρους δρόμους, ηλεκτροφωτισμό και δύο κυκλικούς Κόμβους .
Ο πρώτος στη συμβολή των Οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου(πρατήριο του Ντάσιου), και ο δεύτερος στη διασταύρωση Εθνικής Οδού με Νέα Σελεύκεια και οικισμό Αμπελιών(πρατήριο Χοντρόπουλου).

Επίσης προβλέπονται:
Φωτεινοί σηματοδότες στην συμβολή της Εθνικής Οδού με την παράκαμψη Νέας Σελεύκειας, η οποία έχει μελετηθεί και ξεκινά από το κατάστημα «electro net», ως τη συμβολή την Οδού αυτής με τον Εθνικό δρόμο προς Σαγιάδα(ελαιοτριβείο Κυβράνογλου).
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Θωμάς .Γ. Πιτούλης, ζήτησε την συνδρομή της Γενικής Γραμματέως, ώστε η Μελέτη αυτή με προσωπική της παρέμβαση, να ενταχθεί άμεσα στα μέτρα του ΕΣΠΑ.

Τέλος, Πιστεύουμε ότι η κινητοποίηση αυτή θα συμβάλλει καταλυτικά, ως μέτρο πίεσης για την άμεση δημοπράτηση και υλοποίηση του Έργου.
Έτσι, μία κατάσταση που επί χρόνια υπήρχε σε αυτό το Τμήμα του Εθνικού δρόμου Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, στις θέσεις Νέας Σελεύκειας-Μαυρουδίου λήγει οριστικά προς όφελος ασφαλείας των πεζών και των οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου