Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

8 tips για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου ( και να μην σε κοροιδεύουν οι γυναίκες !)

8 tips για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου

(και να μην σε κοροιδεύουν οι γυναίκες !)

Δεν έβγαλες τώρα τα πρώτα σου γένια, ούτε είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Παρόλα αυτά νιώθεις ότι έχει έρθει η ώρα να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνισή σου, χωρίς βέβαια να κάνεις υπερβολές.

Παρφουμαρίζεσαι, βάζεις καθαρό πουκάμισο και μπριγιαντίνη στο μαλλί και είσαι έτοιμος να κατακτήσεις όποιο θηλυκό βρεθεί στο διάβα σου. Είσαι σίγουρος; Μήπως η εμφάνισή σου θυμίζει κάτι από Saturday Night Fever; Τι κάνεις λάθος κι αντί τα κορίτσια στο δρόμο να σε θαυμάζουν, σε δαχτυλοδείχνουν κοροϊδευτικά;

Οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται, ειδικά αν είναι και χρόνιες, αλλά επειδή -θέλω να πιστεύω- δεν επιθυμείς την κοινωνική σου αυτοκτονία, καλό θα είναι να αποφύγεις κάποια πράγματα.

Αδειάζεις όλο τη Dolce & Gabbana επάνω σου. Έλεος. Είπαμε, να μυρίζει το άρωμα στο διάβα σου, αλλά όχι και να σκοτώνεις κουνούπι στο χιλιόμετρο. Όταν λέμε δύο με τρία ψεκάσματα στα σωστά σημεία, δεν εννοούμε τίποτα παραπάνω από αυτό.

Βάλε στους καρπούς σου και πίσω από τα αυτιά, όπως επίσης και πίσω στην πλάτη (στοχεύοντας προς τα κάτω). Μην το κάνεις όταν φοράς ήδη το καλό σου πουκάμισο, γιατί μπορεί να αφήσεις λεκέ. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για όλο το 24ωρο - αν κι αυτό βέβαια έχει να κάνει περισσότερο με το ίδιο το άρωμα και πώς το "δέχεται" το δέρμα σου.

Το να «φλιτάρεις» τον εαυτό σου δυο τρεις φορές παραπάνω, μόνο καταστροφικό μπορεί να είναι, ειδικά αν πρόκειται για κάποια βαριά μυρωδιά και βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο και όχι σε γήπεδο για να ξεμυρίσει.

Δεν ακολουθείς το σωστό τελετουργικό του ξυρίσματος. Οι γυναίκες προσέχουν όταν ξυρίζουν τα πόδια τους ή ό,τι άλλο τους ζητήσεις, όχι μόνο να μην αφήσουν ίχνος τρίχας, αλλά και να κάνουν την περιοχή όσο πιο απαλή γίνεται, χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες και διάφορες άλλες αλχημείες. Εσύ τι κάνεις όταν σου ζητά να ξυριστείς γιατί την ερεθίζουν τα γένια σου;

Πιάνεις ένα ξυραφάκι, παίρνεις τα «πολλά» και τέλος. Δεν είναι έτσι κύριε, πρέπει να φροντίσεις λίγο περισσότερο το πρόσωπό σου, ώστε εκτός από γένια να μην έχεις και δερματικά προβλήματα. Τα πολυχρησιμοποιημένα ξυράφια είναι, απλά, για πέταμα. Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρή και φτάνει δύσκολα τις δύο εβδομάδες, αν ξυρίζεσαι τακτικά.

Ένα κατεστραμμένο ξυράφι μπορεί πιο εύκολα να σε κόψει, να σου αφήσει τρίχες ή ακόμα και να τις γυρίσει μέσα στο δέρμα σου και να προκαλέσει ερεθισμούς. Άσε που κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος μπορεί να πονάς κιόλας, κάτι που σίγουρα δε θα συμβεί με μία καινούρια λεπίδα. Ευτυχώς πλέον όλα τα ξυράφια έχουν μία ενδεικτική γραμμή για το πότε πρέπει να πάνε για φούντο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Δε φροντίζεις πριν ξυριστείς να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα το πρόσωπό σου μετά να είναι κόκκινο σαν τον κώλο της μαϊμούς. Ακόμα και για τα ηλεκτρικά ξυράφια, το στεγνό ξύρισμα είναι κομματάκι δύσκολο. Εσένα τι σε έπιασε και θέλεις να το κάνεις με συμβατικό;

Να ξυρίζεσαι μετά από ντους ή λούσιμο που το γένια είναι πιο μαλακά. Κι αφού τελειώσεις με τη… φαλτσέτα, άπλωσε και λίγη ενυδατική κρέμα, το λεγόμενο after shave (το οποίο, όπως καταλαβαίνεις λέγεται έτσι, γιατί είναι για αυτό το λόγο), κάτι που φυσικά δε συνηθίζεις να κάνεις γιατί δε σου μοιάζει να είναι και πολύ αντρικό. Έτσι, και θα διατηρήσεις μαλακό το δέρμα σου, αλλά και θα εξευμενίσεις τις ρυτίδες που όπου να ’ναι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Δεν κόβεις τα νύχια σου, αλλά ούτε τα καθαρίζεις κιόλας. Δικαιολογείσαι να έχεις λερωμένα νύχια μόνο αν δουλεύεις στην οικοδομή και μακριά νύχια μόνο αν παίζεις κιθάρα. Διαφορετικά δε βλέπω το λόγο ύπαρξης του μακριού νυχιού (εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις γαλλικό).

Ok, δεν είναι απαραίτητο να πας για μανικιούρ- πεντικιούρ, αλλά νομίζω ότι τα βασικά μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου. Όχι μόνο θα είσαι καθαρός, αλλά θα αποφύγεις και τυχόν μολύνσεις.

Χρησιμοποιείς πολύ gel μαλλιών. Το χειρότερο όλων όταν χρησιμοποιείς πολύ ζελέ για να φτιάξεις τα μαλλιά σου είναι ότι τα κάνεις και μοιάζουν σαν κράνος κι αν πας να τα ακουμπήσεις νιώθεις ότι θα σπάσουν. Κι αυτός ο ήχος είναι τόσο ανατριχιαστικός.

Τα παχύρρευστα ζελέ υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούν τα παιδάκια στα παιχνίδια τους. Εσύ δεν είσαι παιδί, αλλά ούτε θέλεις να παίζεις με την εμφάνισή σου. Λίγο και καλό είναι αρκετό για να διατηρήσει τη φυσικότητα του τριχωτού της κεφαλής σου.

Καραφλιάζεις και δε δίνεις σημασία. Παρακολουθείς εδώ και καιρό ότι τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να αδυνατίζουν και να αραιώνουν, αλλά έχεις βάλει σκοπό να μην κάνεις τίποτα γι’ αυτό μέχρι να αποκτήσεις τη φαρδιά χωρίστρα του Τσάκωνα. Λάθος. Βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μαλλιά σου.

Βρίσκεις το πρόβλημα και το χτυπάς στη ρίζα του, είτε με βιταμίνες, είτε με αμπούλες, είτε με οτιδήποτε. Μπορεί να μην καταφέρεις να αποφύγεις το πέσιμό τους, τουλάχιστον όμως θα το καθυστερήσεις κι αυτό είναι το ίδιο σημαντικό.

Αφήνεις τις τρίχες στη μύτη και τα αυτιά να μεγαλώνουν. Σκοπεύεις να τις κάνεις κάτι; Όχι, γιατί αν έχεις κάποιο πλάνο στο μυαλό σου, τότε να τις αφήσεις. Διαφορετικά φρόντισε να τις κουρεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο αηδιαστικό φαίνεται το μυτότριχο σε μια γυναίκα. Ψαλίδι λέγεται το εργαλείο και έχεις το ελεύθερο να το χρησιμοποιήσεις. Όμως υπάρχουν ακόμα και ηλεκτρικές μηχανές με εξειδικευμένη μύτη για να κουρεύουν αυτά τα ευαίσθητα σημεία.

Αφήνεις τα γένια σου απεριποίητα. Ναι, αγαπητέ μου, και ο Brad Pitt έχει αφήσει γένια, αλλά τουλάχιστον αυτός τα περιποιείται. Δε μοιάζει σαν να έχει μόλις γυρίσει από ελεύθερο camping, ούτε σαν κάποιον από τη λίστα με τους καταζητούμενους. Αν θέλεις μούσι, διατήρησέ το όπως πρέπει.

Ξυρίσου μέχρι τη γραμμή του σαγονιού σου για να δημιουργήσεις ένα στυλ. Φρόντιζε να αφήνεις γένια δύο ή τριών ημερών και μην προσπαθείς να γίνεις yeti. Κι αν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας χρησιμοποίησαν ένα και μοναδικό μπουκάλι αφρού ξυρίσματος, τότε μάλλον τα γένια δεν είναι για σένα.

Αφήνεις τις τρίχες στο σώμα σου να μεγαλώσουν. Πιθανόν για το χειμώνα. Να σου πω ένα νέο; Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που ονομάζονται πουλόβερ, παλτό, μπουφάν, ζακέτες και μπορείς να ζεσταθείς με αυτά, αντί να αφήνεις την τρίχα στο στέρνο να κάνει μπούκλες.

Όχι, δε γίνεσαι περισσότερο άντρας αν αφήνεις τις τρίχες στην κοιλιά και την πλάτη να μεγαλώνουν, γίνεσαι αηδιαστικός για μια γυναίκα που θα θέλει να σε πιάσει και δε θα ξέρει από πού.

Δε σου λέω να χρησιμοποιείς κερί (όχι δεν έχω σαδιστικές τάσεις), αλλά μία ηλεκτρική μηχανή ξυρίσματος μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το μήκος τους, αν δε θέλεις να τις αφαιρέσεις τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου