Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Πέμπτη 8 Απρίλη μπροστά στον ΟΤΕ, στις 7.30 το απόγευμα.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Πέμπτη 8 Απρίλη μπροστά στον ΟΤΕ, στις 7.30 το απόγευμα.

Εργάτες εργάτριες, υπάλληλοι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι, συνεχίζουμε τον αγώνα Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στο φορομπηχτικό αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή από την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Πέμπτη 8 Απρίλη μπροστά στον ΟΤΕ, στις 7.30 το απόγευμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί και το φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Αποσιωπώντας εντελώς ότι μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί αλλεπάλληλες αυξήσεις στον έμμεσο φόρο και στο ΦΠΑ και προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση ακόμα και του προκλητικά χαμηλού αφορολόγητου ορίου που ίσχυε μέχρι τώρα. (12.000 ευρώ) υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει μερεμέτια αλλά αλλάζει το φορολογικό σύστημα εκ βάθρων. Η αλήθεια για μας τους εργαζόμενους είναι ότι μας αλλάζει τα φώτα, αυξάνοντας σημαντικά την φορολογική μας επιβάρυνση και προκαλώντας ανεπανόρθωτη «τρύπα» στα εισοδήματα μας.

Το κύριο σε κάθε περίπτωση είναι ότι ανεξάρτητα από τις επί μέρους τροποποιήσεις που έγιναν η μπορεί να γίνουν, παραμένει αναλλοίωτος ο αντιλαϊκός και αντιδραστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην αύξηση των κρατικών εσόδων από την άμεση φορολογία, στηριζόμενο στο μεγάλο κόλπο και την απάτη που επινοήθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το κόλπο αυτό είναι η συνδεση των φορολογουμένων με την υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις, ανάλογες με το εισόδημα τους. Μ΄ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πρώτον, καταργεί το όριο των 12.000 ευρώ για τα οποία κανείς φορολογούμενος δεν πλήρωνε φόρο και δεύτερον, επιχειρεί να καταστήσει τους εργαζόμενους κυνηγούς αποδείξεων, ώστε να αποκαλυφθούν, όπως λέει η κυβέρνηση, τα εισοδήματα που δεν δηλώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής πρόκλησης που μιλάει για φορολογικές ελαφρύνσεις, αφού σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αποδείξεις, το σύνολο των φορολογουμένων θα κληθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους από φέτος.
Χαρακτηριστικό για τον τρόπο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χαράτσωμα των εργαζομένων, είναι και η εισαγωγή τεκμηρίων για την κατοικία των φορολογουμένων.

Με μια πρωτοφανή ρύθμιση καθιερώνεται τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και για την ενοικιαζόμενη κατοικία, το οποίο προσδιορίζεται στα 60 ευρώ για τα πρώτα 80 τ.μ. της κατοικίας και 80 ευρώ για τα υπόλοιπα.
Την ίδια στιγμή, περισσεύει η κυβερνητική υποκρισία για την δήθεν φορολογία του κεφαλαίου.
Εμφανίστηκαν μάλιστα τις τελευταίες μέρες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ξεδιάντροπα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την φορολόγηση του με συντελεστές 45%.

Ουδέν βέβαια ψευδέστερον.
Για τα επιχειρηματικά κέρδη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει την πολιτική της Ν.Δ., ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών πέφτει φέτος στο 24% με στόχο στην επόμενη διετία να μειωθεί στο 20%.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, γίνεται πλέον ολοφάνερο σε όλους μας ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση , μεταξύ αυτών και η νέα φορομπηχτική πολιτική της, με πρόσχημα δήθεν την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στόχο έχουν όχι μόνο να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις δικές μας πλάτες αλλά και να εξοικονομήσουν καινούργια κεφάλαια για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, του μεγάλου κεφαλαίου.

Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν και τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα έρθουν για ψήφιση στην βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω των οποίων προωθείται η ολοσχερής κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Τα μέτρα μπορεί να ψηφιστούν στην βουλή αλλά δεν χάθηκαν όλα.

Με την δυναμική της πάλης μας μπορούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή τους, να μην περάσουν στην πράξη. Απαίτηση των καιρών είναι η συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα και όχι η συναίνεση.
Οι ίδιες οι συνθήκες επιβάλλουν μεγαλύτερη συσπείρωση και ένταση της πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά και ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα που προβάλλει μια κατασκευασμένη λαϊκή συναίνεση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου