Τρίτη 6 Απριλίου 2010

«Παράτησε» τον 6χρονο γιο του σε χωράφι 2 ημέρες

«Παράτησε» τον 6χρονο γιο του σε χωράφι 2 ημέρες

1a

Την Παρασκευή 2 Απριλίου και περί ώρα 18.00΄, από εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Χρυσούπολης Καβάλας, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή της Νέας Κώμης Καβάλας ανήλικος υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 6 ετών, ευρισκόμενος σε κατάσταση φόβου και αγωνίας, ζητώντας συνεχώς τους γονείς του.

Ο ανήλικος φιλοξενήθηκε αρχικά στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καβάλας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, την επόμενη ημέρα (03-04-2010) μεταφέρθηκε προσωρινά στο ίδρυμα «ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ» της Καβάλας.

Περίπου στις 18.00΄ της ίδιας ημέρας (03-04-2010) ως συνέπεια συντονισμένων ενεργειών του Α.Τ. Χρυσούπολης σε συνεργασία με το Τ.Α. Ξάνθης, εντοπίσθηκε στην πόλη της Ξάνθης από άνδρες της δεύτερης Υπηρεσίας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, προσωρινά κάτοικος Ξάνθης, να περιφέρεται μέσα στην πόλη με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ο οποίος προσήχθη στο Α.Τ. Χρυσούπολης και παραδέχθηκε πως την 31-03-2010 και περί ώρα 18.30΄, αφού προηγουμένως εγκατέλειψε τον παραπάνω αναφερόμενο γιό του στον προαναφερόμενο τόπο, ακολούθως με τα άλλα δύο (2) παιδιά του κινήθηκε πεζός προς την πόλη της Ξάνθης.

Ο πατέρας-δράστης συνελήφθη για παράβαση του Άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση ανηλίκου) και με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ τα άλλα δύο ανήλικα τέκνα του δράστη μεταφέρθηκαν και αυτά προσωρινά προς φιλοξενία στο ίδρυμα ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ της Καβάλας, προκειμένου μέσω της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - INTERPOL του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωθεί η μητέρα τους που βρίσκεται στην Βουλγαρία για να τα παραλάβει.

Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Χρυσούπολης Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου