Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πρόγραμμα έργων 3 δισ. ευρώ στην Περιφέρεια

Πρόγραμμα έργων 3 δισ. ευρώ στην Περιφέρεια

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης

Εμφαση στην Περιφέρεια με μικρά και μεσαία έργα ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσα από ένα πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από τη μερική αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΚ μηχανικών του ΤΕΕ Λάρισας, με τα 2 δισ. ευρώ θα κατασκευαστούν μικρά και μεσαία οδικά έργα στην Περιφέρεια, τα οποία θα ευνοήσουν τις περιοχές που διατρέχουν οι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι.
Με 500 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί αντίστοιχα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, κυρίως στους περιφερειακούς και νομαρχιακούς οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκευαστεί τις προηγούμενες δεκαετίες με ελλιπείς προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, έχουν καταπονηθεί πολύ και έχουν γίνει λίγες παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Γι’ αυτό και το 80% των ατυχημάτων γίνονται σε αυτούς τους δρόμους.


Τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της χώρας, προστασίας των ακτών και αντισεισμικής θωράκισης.


Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Μαγκριώτης με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε , «πέντε τουλάχιστον φορές έπαιξε το ΕΣΠΑ σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε νομό. Διαφήμιζε, παρότι αυτό είναι κοινοτική οδηγία, πως το 80 % του ΕΣΠΑ θα πάει στην Περιφέρεια».

Οπως ανέφερε, περίπου το 60 % του τομεακού προγράμματος του ΥΠΕΧΩΔΕ δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου