Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 3 δις ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 3 δις ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την υλοποίηση συμπληρωματικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ύψους 3 δισ. ευρώ, για την τριετία 2011-2013, αλλά και τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου, για τις απαλλοτριώσεις στην εκτέλεση των δημοσίων έργων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).

«Στόχος του νέου πλαισίου, το οποίο θα υπάρξει μέχρι το καλοκαίρι, είναι να μην επιμηκύνεται αναίτια ο χρόνος εκτέλεσης των δημοσίων έργων» επεσήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΒΒΕ, το συμπληρωματικό πρόγραμμα των 3 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων στην περιφέρεια, ύψους 2 δισ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπονται έργα οδικής ασφάλειας 500 εκατ. ευρώ, αλλά και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας ακτών, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Αναβαθμίζεται η «Εγνατία Οδός ΑΕ»

Παράλληλα, ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι η «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα μετεξελιχθεί σε «Εγνατία Οδός ΑΕ - Αναπτυξιακές Υποδομές», με στόχο να συμβάλει στην κατασκευή οδικών δικτύων ανά τη χώρα, με πρώτο εκείνο της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά στην ενωτική οδό της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης με την εθνική οδό Κατερίνης (ΠΑΘΕ) και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Χαλκηδόνας - Έδεσσας - Φλώρινας, ο κ. Μαγκριώτης γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μετά το 2011 και να χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Σημείωσε, τέλος, ότι μελετάται η σύνδεση των βιομηχανικών περιοχών του Κιλκίς, της Κομοτηνής και της Φλώρινας με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου