Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στα Γιάννενα το 3ο Πανελλήνιο & 2ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο νοσηλευτών

Στα Γιάννενα το 3ο Πανελλήνιο & 2ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο νοσηλευτών

Με συμμετοχή περίπου 5.000 συνέδρων, από τους οποίους οι 1.400 έχουν υποβάλει εργασίες, πραγματοποιείται το συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στα Ιωάννινα, από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, στο ξενοδοχείο ‘Grand Serai’.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός και την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics (LSE) κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΝΕ & της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Σκουτέλης αναφέρει μεταξύ άλλων "η αδιάκοπη παραγωγή της γνώσης και η παράλληλη τεχνολογική εξέλιξη είναι δύο στοιχεία που οφείλει να παρακολουθεί ο νοσηλευτής για να ασκήσει αποτελεσματικά τη νοσηλευτική επιστήμη.

Στόχος του συνεδρίου είναι οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα των θεμάτων που θα αναπτυχθούν, καθώς η επιστήμη μας δέχεται συνεχείς προκλήσεις.
Πρέπει να δημιουργηθούν νοσηλευτές με ισχυρή αυτοεκτίμηση, κριτική και συμμετοχική διάθεση, προκειμένου να προστατευτεί και να προαχθεί το επάγγελμα."

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Γεν. Γραμματέας της ΕΝΕ κ. Αριστείδης Δάγλας σημειώνει "στο συνέδριο αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότερες από 600 εργασίες ενώ θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον επτά κλινικά φροντιστήρια, με στόχο την πληρέστερη εκπαίδευση των νοσηλευτών.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, workshops, και παρουσίαση αναρτημένων ανακοινώσεων.
Έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη, οι οποίοι θα μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στις χώρες τους, τόσο από πλευράς γνώσης και εκπαίδευσης, όσο και από πλευράς επιτέλεσης του νοσηλευτικού έργου".

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτωρ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Κυριόπουλος, ο Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Συγγραφέας κ. Σπύρος Βρεττός, ο Καθηγητής ΜΕΘ και Πνευμονολογίας Δ/ντης ΜΕΘ Παν. Κλινικής ΚΑΤ κ. Γεώργιος Μπαλτόπουλος. "Τάσεις και εξελίξεις στα συστήματα και τις πολιτικές υγείας στην Ευρώπη και την Ελλάδα", θα έχει θέμα η διάλεξη του Καθηγητή και Διευθυντή Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κ. Νίκου Μανιαδάκη.

Οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τις καλύτερες εργασίες, ενώ στους συμμετέχοντες, θα χορηγηθούν 23 μεταπτυχιακές εκπαιδευτικές μονάδες.
Παρόντες στο Συνέδριο θα είναι και φοιτητές της νοσηλευτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου