Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μείωση 15% στις πωλήσεις!!! Σε «φθηνά» και στριφτά τσιγάρα στρέφονται οι καπνιστές μετά την αύξηση του φόρου

Μείωση 15% στις πωλήσεις!!!

Σε «φθηνά» και στριφτά τσιγάρα στρέφονται οι καπνιστές μετά την αύξηση του φόρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2d_25nOqrBNETx59bFsHBsN1cdUPbgI9sq9pfzmdjgzSMHpDaVEsj7e2PZbUfwVIRG7n3fi5Bm_7ZicfuoE0qKo4F05k-5GmoaRMYPzxo6y5_Dcr_zfcIa8iYaXUOHRZZwCB0TVlEzXg/s320/newcigar.jpg

Συρρίκνωση των πωλήσεων κατά 15% στις πωλήσεις καπνικών προϊόντων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτεριούχων Αναπήρων Κυλικείων και Καπνοπωλών, ενώ οι πρατηριούχοι καπνοπώλες εκτιμούν ότι εξαιτίας της αυξημένης φορολόγησης θα μειωθεί η κίνηση κατά 30% και πολλά θα είναι τα πρατήρια που θα βάλουν λουκέτο.

Σε κοινή συνέντευξη, την Πέμπτη, οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων, Γ.Πλακόπουλος και Ηλ. Χατζηβασίλογλου, ζήτησαν την επαναδιατύπωση του σχετικού άρθρου του νέου νομοθετικού πλαισίου για τη φορολόγηση των καπνικών προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των 100.000 ανθρώπων που ζουν από τα περίπτερα.

Ο κ. Πλακόπουλος είπε ότι «η φορολογία που αυξήθηκε σε 82,35% περιορίζει δραματικά τα περιθώρια κέρδους μας και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των πλέον 40.000 περιπτέρων και μικρών σημείων λιανικής που λειτουργούν σήμερα στη χώρα».

Συνολικά, υπάρχουν 25.000 καταστήματα ψιλικών και 15.000 περίπτερα σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Το 50-70% των εσόδων που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου προέρχεται από καπνικά προϊόντα, ενώ ο ετήσιος τζίρος από τα συγκεκριμένα είδη ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, τα στοιχεία της Nielsen δείχνουν πτώση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 11%.

Επίσης, αξιοσημείωτο χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των κλάδων ότι οι καπνιστές στρέφονται στα φθηνότερα τσιγάρα, καθώς ήδη καταγράφεται μείωση της αγοραστικής κίνησης των ακριβότερων κατά 20%, και μια αύξηση στα στριφτά τσιγάρα κατά 28%.

Οι νέες τιμές στα προϊόντα καπνού θα περάσουν τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται περαιτέρω μείωση των πωλήσεων.

Την ίδια ώρα, «οργιάζει» το λαθρεμπόριο. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν εντοπιστεί ένα εκατομμύριο λαθραία τσιγάρα, τα οποία είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τις ποσότητες που μπαίνουν στην αγορά, όπως εκτιμούν οι περιπτερούχοι.

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Τρίτη Ομοσπονδία των περιπτερούχων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου