Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Καταργείται η βάση του 10 στα σχολεία !!!

Καταργείται η βάση του 10 στα σχολεία !!!

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο νέο σχολείο «ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός».

Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόταση αφορά σε «ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αξιολογείται».


Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι είναι σημαντική επιλογή η αξιολόγηση, η οποία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, αφορά, δε, στο εκπαιδευτικό έργο και σημαίνει προγραμματισμό για κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.


Ερωτηθείσα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για τη βάση του 10, η υπουργός ανακοίνωσε ότι καταργείται από φέτος. Είναι, άλλωστε, όπως είπε, προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία έχει τεκμηριωθεί επί τέσσερα χρόνια σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου