Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σούπερ-χάπι για να τα 100στήσουμε!

Σούπερ-χάπι για να τα 100στήσουμε!

Ενα σούπερ φάρμακο που μπορεί να μας προστατεύει από τα εγκεφαλικά, τον διαβήτη και την καρδιοπάθεια ταυτόχρονα, βοηθώντας μας έτσι να ζούμε μέχρι τα 100, ετοιμάζουν
επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τρία γονίδια που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ακόμη και μετά την ηλικία των 100 ετών και να αποτρέψουν τις ασθένειες που συνήθως χτυπούν στη μεγάλη ηλικία. Δύο από τα γονίδια ωθούν την παραγωγή της αποκαλούμενης καλής χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ το τρίτο προλαμβάνει τον διαβήτη.
Οι άνθρωποι των οποίων το DNA περιλαμβάνει κυρίως αυτά τα γονίδια έχουν επίσης 80% λιγότερο πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης γενετησιολόγο Δρ Νιρ Μπαρζιλάι, ήδη, αρκετά εργαστήρια στις ΗΠΑ βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας ενός χαπιού που μιμείται τα οφέλη αυτών των γονιδίων και, όπως ο ίδιος εκτιμά, οι κλινικές δοκιμές με αυτό θα αρχίσουν μέσα στα 3 επόμενα χρόνια.
Τα γονίδια αυτά έχουν ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια ο δρ Μπαρζιλάι και οι συνεργάτες του, μελετώντας το DNA 500 Εβραίων Ασκενάζι, με ένα μέσο όρο ηλικίας 100 ετών για να προσδιορίσουν εάν είχαν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη μακροζωία τους.
Πιθανότητες
Οι πιθανότητες να ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι αυτή την ηλικία είναι 1 στις 10.000, αλλά οι υπερήλικες Εβραίοι, οι οποίοι είχαν λιγοστούς κοινούς προγόνους, είχαν 20πλάσιες πιθανότητες από αυτές να γίνουν αιωνόβιοι.
Ο Δρ Μπαρζιλάι και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 2 εκατομμύρια γενετικούς δείκτες των 500 εθελοντών και εντόπισαν τα τρία «γονίδια της μακροζωίας», τα οποία υπερεκφράζονταν στους αιωνόβιους εθελοντές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου