Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας - ΔΕΙΤΕ ΤΑ TRAILERS

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας


(18 - 24/3)


Αόρατος συγγραφέας




Η επιστροφή του «light εξόριστου» Roman Polanski στο πολιτικό θρίλερ με αστυνομικές προεκτάσεις γίνεται με την βοήθεια ενός light τηλεοπτικού – αλλά και light καλλιτεχνικού – cast. Το ερώτημα είναι: Αρκεί το μεγαλείο του δημιουργού να μπαλώσει τις όποιες τρυπούλες που μπορεί να αφήσει ο καθένας με το πέρασμα της συμμετοχής του; Επειδή, όμως, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η απάντηση θα δοθεί αφού παρακολουθήσει ο υποψιασμένος – ή μη – θεατής την προσπάθεια ενός γραφιά να ρετουσάρει την αυτοβιογραφία ενός πρώην υπουργού και αρχίσει να σκοντάφτει στις σκοτεινές γωνιές της υπόθεσης που μυρίζει κάτι σάπιο ή νεκρό.



Εγκλήματα στον χρόνο





Άλλο ένα δείγμα - πρωτοεμφανιζόμενου και καλλιτεχνικά υποσχόμενου - Ισπανού κινηματογραφιστή που τολμά να μπλέξει τα γκροτέσκα στοιχεία της αφήγησης ενός θρίλερ με κάτι από το σινεμά του φανταστικού. Εδώ το στυλ και η ευρηματικότητα δεν λείπουν ενώ όλα ξεκινούν από το «μπλέξιμο» σε μία χρονομηχανή και μία σειρά ατυχών γεγονότων.



Είναι όλοι τους καλά





Για να πιάσετε την εικόνα, η αντιστοιχία έχει ως εξής: Τορνατόρε-Μαστρογιάννι vs Κερκ Τζόουνς-Ρόμπερτ ντε Νίρο. Το σημείο το βάζατε εσείς αφού πρόκειται για ένα remake. Επί της υπόθεσης, συνταξιούχος και προσφάτως χήρος κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρει τα παιδιά του με τα οποία έχει χάσει επαφή εδώ και καιρό.



180 μοίρες





Οι γνωστές προσπάθειες των αυτοσχέδιων παρεξηγήσεων και καταστάσεων για τον εκβιασμό του γέλωτα. Επιχειρηματίας με καλλιτεχνικές ανησυχίες, η γυναίκα του, η γραμματέας του, ο διαρρήκτης και άλλα πολλά υποτίθεται πως κάνουν μισή περιστροφή γύρω από το κεντρικό θέμα της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου