Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

SEXUALITY: Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια «ίσως ζήσουν περισσότερο»

SEXUALITY: Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια «ίσως ζήσουν περισσότερο»

Έρευνα ανακάλυψε πως οι γυναίκες που έχουν πάρει αντισυλληπτικά χάπια έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο και καρδιά.

Η έρευνα μελέτησε 46.000 γυναίκες για περίπου 40 χρόνια.

Αρχικά, τα πρώτα δεδομένα έδειχναν πως υπήρχε αυξημένος κίνδυνος από τη χρήση του χαπιού, αλλά αυτός μακροπρόθεσμα εξαφανίστηκε.

«Είναι πολύ καθησυχαστικό για τις γυναίκες».

Επιπλέον κίνδυνος

«Γνωρίζαμε για λίγο καιρό πως, ενώ οι γυναίκες έπαιρναν το χάπι, είχαν έναν αυξημένο ποσοστό ασθένειας, όμως αυτό είδαμε πως εξαφανίστηκε».

«Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι ποια είναι τα πραγματικά μακροχρόνια αποτελέσματα»

«Αυτή η έρευνα παρακολούθησε μια μεγάλη ομάδα γυναικών για 39 χρόνια και βρήκε πως δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος στις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν το χάπι, αντιθέτως υπήρχε πτώση 12%».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι, μόλις σταματήσουμε το χάπι, οι κίνδυνοι εξαφανίζονται και μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ενώ αντιθέτως υπάρχει ένα μικρό όφελος».

Οι γυναίκες που είχαν πάρει το χάπι είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, καρδιακά νοσήματα ή εγκεφαλικό.

«Μπορούμε να τις εξαφανίσουμε σχεδόν, εάν αποφεύγουμε το κάπνισμα, εάν μετράμε τακτικά την πίεσή μας κι εάν κάνουμε τσεκ-απ».

Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούσαν στα χάπια πρώτης γενιάς.

Τα χάπια έχουν αλλάξει με τον χρόνο και οι μέθοδοι εκτίμησης κινδύνου είναι πλέον διαφορετικές.

Θα ήταν λάθος να πούμε πως αυτά τα αποτελέσματα αφορούν στα χάπια του σήμερα, στις γυναίκες του σήμερα, αλλά από τις λίγες έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε νεότερα χάπια βρίσκουμε να έχουν ίδιες επιδράσεις με τα παλαιότερα.
Επομένως, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως γενικά τα νέα χάπια είναι εξίσου καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου