Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

SEXUALITY: Αν ο σύντροφός σας «λάμπει», «φωτίζεστε» κι εσείς

SEXUALITY: Αν ο σύντροφός σας «λάμπει», «φωτίζεστε» κι εσείς

Sexy ζευγάρια: Αν ο σύντροφός σας «λάμπει», «φωτίζεστε» κι εσείς

Αν θέλετε να είστε ελκυστικοί, βρείτε κάποιον σέξι σύντροφο. Καινούργια έρευνα υποστηρίζει πως ένας όμορφος σύντροφος κάνει τους υποψήφιους συντρόφους να σας ποθούν ακόμα πιο πολύ.

Τα αποτελέσματα ισχύουν περισσότερο για τις γυναίκες απ’ όσο για τους άνδρες που τείνουν να ποθούν τις ελκυστικές γυναίκες ασχέτως του με ποιον είναι ζευγάρι.

Μολονότι τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα στις ελεύθερες, οι ερευνητές ενδιαφέρονται να μάθουν τους μυστηριώδεις κανόνες έλξης στο ζωικό βασίλειο.

Τα ζώα συχνά διαλέγουν μιμούμενα τις επιλογές άλλων. Για παράδειγμα, σε ένα είδος ψαριού, το θηλυκό προτιμά το έντονα πολύχρωμο αρσενικό, αλλά θα συμβιβαστεί σ΄ ένα μουντό, αν δει άλλα θηλυκά να ζευγαρώνουν μαζί του.

Η αντιγραφή άλλων, ίσως, έχει οφέλη ειδικά για τα λιγότερο έμπειρα που μιμούνται τη συμπεριφορά των πιο έμπειρων. Όμως, γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι παρακινεί αυτή τη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε είδος.

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι βλέπουν;

Επιστήμονες, για να δουν αν οι άνθρωποι αντιγράφουν άλλους επίσης, έβαλαν 30 άνδρες και 30 γυναίκες (ετεροφυλόφιλους/ες) να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικούς/ές έβρισκαν 36 άνδρες και 36 γυναίκες σε φωτογραφία. Στη συνέχεια τους έδειξαν 144 ζευγάρια και τους ρώτησαν με ποιους/ες του αντίθετου φύλου θα ήθελαν να κάνουν μακροχρόνια σχέση.

Και οι άνδρες και οι γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικούς/ές αυτούς/ές που συνδέονταν με αντίστοιχα ελκυστικό ταίρι. Επίσης, βρέθηκε πως, όταν θεωρούσαν το ταίρι μη ελκυστικό, έχαναν το ενδιαφέρον τους.

«Αν και ζητήθηκε να εκτιμήσουν το ενδεχόμενο ταίρι για τους ίδιους στις φωτογραφίες, όλοι κοίταζαν αρκετή ώρα το δεύτερο άτομο στη φωτογραφία». «Οι γυναίκες κοιτούσαν πιο πολλή ώρα τη σύντροφο αυτού που έβρισκαν ελκυστικό, ενώ οι άνδρες κοίταζαν και τους δύο».

Επιπλέον, ενώ οι άνδρες ενδιαφέρονταν για ελκυστικές γυναίκες ασχέτως ταιριού, οι γυναίκες είχαν αμφιβολίες για τους ελκυστικούς άνδρες αν αυτοί είχαν ταίρι μια λιγότερο ελκυστική γυναίκα. Αυτή η διαφορά ίσως συνδέεται με το ότι οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές από τους άνδρες.

«Οι άνδρες ήταν πιο δεκτικοί με τις γυναίκες που τους ενδιέφεραν κι έκαναν λιγότερες διακρίσεις από τις γυναίκες».

Όταν παίζεις «μπάλα».

Μια δυσάρεστη συνέπεια του να είσαι ελκυστικός/ή είναι πως οι «πιθανοί μνηστήρες/πιθανές σειρήνες» θα βρίσκουν και το ταίρι σου ελκυστικό.

«Επιπλέον, τους είπαμε πως τα ζευγάρια που έβλεπαν είχαν πια χωρίσει» «Δε θέλαμε να κάνουμε μια μελέτη για τον ανταγωνισμό με κάποιον ήδη σε σχέση, πράγμα που θα περιλάμβανε κι άλλα θέματα».

«Αν κάποιος που είναι μόνος/μόνη και τον έχουμε δει με έναν ελκυστικό σύντροφο, αυτό μπορεί ν’ ανεβάσει τις μετοχές του».

«Αν είστε γυναίκα και ένας παλιός σας σύντροφος ήταν ελκυστικός και κάποιος τρίτος σας είχε δει μαζί, αυτό ανεβάζει τις μετοχές σας, αν χωρίσετε και είστε διαθέσιμη ξανά».

Οι ερευνητές τόνισαν πως εστίασαν μόνο στην εμφάνιση του συντρόφου και πως μελλοντικές έρευνες θα μπορούσαν να ερευνήσουν αν άλλοι παράγοντες, όπως η προσωπικότητα, μπορούν να επηρεάσουν την επιθυμία.

Ακόμα θα μπορούσαν να ερευνήσουν τις βάσεις αυτής της συμπεριφοράς στον εγκέφαλο και πώς λαμβάνονταιι αυτές οι αποφάσεις.

«Επίσης θα θέλαμε να παρατηρήσουμε το βλέμμα των ανθρώπων σε πιο φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο μπροστά από τον υπολογιστή, την ώρα που διαλέγουν το ταίρι τους, για να δούμε τι κοιτάζουν, όταν προσπαθούν να φλερτάρουν σε ένα μπαρ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου