Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συμβουλές για προσεκτική διατροφή

Συμβουλές για προσεκτική διατροφή

Με ποιον τρόπο πρέπει να τρώτε, ώστε να διατηρηθείτε στα κιλά σας, αλλά και να νιώσετε πιο όμορφες; Και επίσης, με ποιον τρόπο πρέπει να τρώτε, για να λειτουργήσει καλύτερα ο οργανισμός σας; Παρακάτω ακολουθούν τρεις σημαντικές συμβουλές. Ακολουθήστε τις και θα μας θυμηθείτε.

1. Μασήστε την τροφή σας αργά και μην τρώτε ποτέ στα όρθια. Ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα ότι χορτάσατε μετά από 20 λεπτά, οπότε μη βιάζεστε να τελειώσετε το γεύμα σας και κατεβάζετε το φαγητό αμάσητο, γιατί, εκτός του ότι θα φάτε περισσότερη ποσότητα, δεν διευκολύνετε τη σωστή πέψη της τροφής.

2. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή σας. Το πιο πιθανό είναι να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα, αφού με αυτόν τον τρόπο δεν καταλαβαίνουμε πόσο και τι τρώμε.

3. Μην παραλείπετε γεύματα. Τρώγοντας 5 γεύματα μέσα στην ημέρα, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και 2 σνακ, ο μεταβολισμός δουλεύει σε γρήγορους ρυθμούς και έτσι γίνονται περισσότερες καύσεις. Αν παραλείψετε κάποιο γεύμα, σίγουρα, όταν έρθει η ώρα να φάτε το επόμενο, θα πεινάτε περισσότερο και φυσικά θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου