Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η γυναικεία αντίδραση στα σεξιστικά σχόλια

Η γυναικεία αντίδραση στα σεξιστικά σχόλια

Οι γυναίκες θεωρούν ότι τα σχόλια σεξιστικού περιεχομένου δεν προσβάλλουν μόνο το άτομο το οποίο τα δέχεται, αλλά ολόκληρο το γυναικείο φύλο. Αυτό υποστηρίζει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Connecticut στις Η.Π.Α., υπό τις καθηγήτριες Στέφανι Σοντουά και Νταϊάν Κουίν, που επικεντρώθηκε στις αντιδράσεις των γυναικών, οι οποίες είδαν ή άκουσαν άνδρες να σχολιάζουν υποτιμητικά άλλες γυναίκες.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 114 φοιτήτριες να παρακολουθήσουν σχετικό video και να φανταστούν τον εαυτό τους να παρακολουθεί έναν άνδρα να προσβάλει κάποια γυναίκα. Εν συνεχεία, εκλήθησαν να βάλουν σε ιεραρχία τα συναισθήματά τους, ενόσω παρακολουθούσαν το video.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι -πέρα από τη σύγχυση που τους προκάλεσε αυτή η κατάσταση- οι φοιτήτριες εξέλαβαν το σεξιστικό σχόλιο ως προσβολή προς το γυναικείο φύλο και αισθάνθηκαν οργή και θυμό για την «απαράδεκτη» συμπεριφορά των ανδρών.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και για τον λόγο αυτό θα χρειαστούν κι άλλες μελέτες, προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου