Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ο Σουλιώτης: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ

Ο Σουλιώτης:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ
Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ

Βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό εν μέσω διεργασιών για την ανάδειξη Συνδυασμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διεργασιών μέσα από τις οποίες θα προκύψουν αυτοί οι τοπικοί Άρχοντες που θα διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού και ειδικότερα του Θεσπρωτικού λαού.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το προσχέδιο για τις συνενώσεις των Δήμων και Νομαρχιών κάτι που έδωσε το έναυσμα πολλοί να προκύψουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Δημοτικοί Άρχοντες και πολλοί άλλοι εν ενεργεία να αναγκαστούν από τώρα να βγάλουν τα μαχαίρια και να αρχίσουν να χτυπάνε κάτω από τη μέση συνυποψηφίους τους, για να μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν ένα προφίλ που πιθανόν να τους δώσει κάποιους παραπάνω πόντους σε αυτή τη μάχη.

Εξ αιτίας των παραπάνω στον κεντρικό Δήμο του Νομού τα Δημοτικά Συμβούλια κατάντησαν να γίνουν (ρίνγκ) και όχι κέντρα αποφάσεων.
Ευτυχώς που ο νυν Δήμαρχος σιωπά αλλά ευτυχώς και πάλι που στα Δημοτικά Συμβούλια δεν παρευρίσκεται απλός λαός καθότι έχει απαξιώσει τις υποτιθέμενες εργασίες του.

Νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι όψιμοι ενθυμήθηκαν τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και εξαπολύουν βέλη ένθεν και εκείθεν.
Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν κατανοεί ποιος τους ανέδειξε στις θέσεις τις οποίες βρίσκονται και υπό ποία αρχηγία εκλέγηκαν.
Όλοι το παίζουν αρχηγοί.

Και μέσα σε όλα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να αντιπαρατίθονται με άλλους συνυποψήφιους Αντιδημάρχους ή Συμβούλους πετώντας κορώνες χωρίς να λένε τα πραγματικά περιστατικά λέγοντας πως δεν είναι της στιγμής να τα εξωτερικεύσουν, ούτε όμως έχουν και το ψυχικό σθένος να τα πουν στην τοπική κοινωνία.

Όμως για να μπορείς να διεκδικήσεις την ψήφο του λαού θα πρέπει πάντα αυτός ο λαός να είναι ενήμερος για ότι γίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από όλα αυτά δύο πράγματα μπορεί να σκεφτεί η Κοινωνία.

Ή ο Δήμαρχος (κάνει μούγκα) γιατί τον κρατάνε με στοιχεία κάποια στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν τους υπολογίζει μιας και κάνει σωστά τη δουλειά του με αποτέλεσμα να σφυρίζει αδιάφορα.
Θεωρώ ότι συμβαίνει το δεύτερο και λέει απλά άστους να τρέχουν.
Το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού εκτός εξαιρέσεων όπως του Δήμου Παραμυθιάς όπου εκεί υπάρχουν πολλά στεγανά και είναι δύσκολο να ξέρει κάποιος τα τεκταινόμενα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι υποψήφιοι ή νυν εκλεγμένοι οι οποίοι κάνουν έντιμα τον αγώνα τους, κυκλοφορούν στον λαό, ασπάζονται ιδέες και οράματα, κάνουν συζήτηση με όλους χωρίς αντιπαλότητα και απλά περιμένουν την επιβεβαίωση του λαού, εργαζόμενοι ανιδιοτελώς για το καλό του.

Εν κατακλείδι μέχρι να οριστικοποιηθεί το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ή όχι θα δούμε να πέφτουν στο τραπέζι πολλά ονόματα πρώην, νυν και όψιμων στελεχών ή απλών θνητών που θα προσπαθήσουν να στριμωχτούν στο άρμα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όμως σε όλους αυτούς θα ήθελα να επισημάνω πως ο ρόλος τους είναι να αναδείξουν τα προβλήματα του τόπου και όχι να αφήσουν τον λαό σε συνεχή λήθαργο και να θυμούνται ως δια μαγείας αυτόν τον λαό όταν χάνουν ή χάσουν την καρέκλα που τους εμπιστεύθηκε ο εκάστοτε Δήμαρχος, τότε και μόνο τότε να λένε τα πεπραγμένα της τοπικής αυτοδιοίκησης καλά ή κακά μόνο και μόνο για να παρουσιαστούν αμόλυντοι στην τοπική κοινωνία.

Ο λαός κύριοι και κυρίες πρέπει να ξέρει πάντα τα υπέρ και τα κατά αυτών που τους διοικεί ανά πάσα στιγμή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κρίνει όλους εσάς που πιθανόν με τις πράξεις σας άλλες φορές είστε φερέφωνα και άλλες ιδιοτελείς.
Αλήθειες θέλει ο λαός για να μπορέσει να σας εμπιστευτεί και παρουσίαση του έργου της εκάστοτε δημοτικής αρχής γαλάζιας, πράσινης ή κόκκινης.

Ας βγει κάποιος από όλους σας να αναδείξει τουλάχιστον για τον μεγάλο Δήμο του Νομού τι έπραξε όσον αφορά την εκταμίευση χρημάτων για έργα στην πόλη και μετά ας κάνει κριτική.

Κάποιος ή κάποιοι αγωνίστηκαν σκληρά για να το πετύχουν σε τούτες τις χαλεπές ημέρες.
Εκτός και αν δεν το κατανοείτε κοιτώντας μόνο το δικό σας προφίλ.
Και επειδή απ’ όλους ακούμε ότι εργάζεστε για το καλό του τόπου και μιας και ο λαός σας εμπιστεύθηκε τις τύχες του ανιδιοτελώς καλό είναι να σιωπήσετε και να εργαστείτε για το καλό του.

Αλλιώς καθίστε στη δουλειά σας ή στα σπίτια σας. Μην ξεχνάτε όμως ούτε κατά διάνοια πως αυτός ο λαός σας ανέδειξε και υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κατσιφάρας.

Δείξτε πολιτικό ανδρισμό και όχι πολιτικό ξεπεσμό.
Αυτά για σήμερα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου