Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αυτοκτόνησε ιερέας με κυνηγετική καραμπίνα

Αυτοκτόνησε ιερέας με κυνηγετική καραμπίνα

ellinikh_astynomiaΣυναγερμός σήμανε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Τηλεφώνημα που έγινε από διερχόμενη οδηγό, ανέφερε ότι στην εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου, κοντά στην διασταύρωση Αμφιθέας- Λιγγιάδων, υπήρχε ένας νεκρός μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ.

Διαπίστωσαν πως όντως μέσα σε αυτοκίνητο υπήρχε ένα πτώμα. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ιερέας σε ενορία της Μητρόπολης Ιωαννίνων, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα.

Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής και ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ οι λόγοι που μπορεί να τον οδήγησαν στην αυτοκτονία παραμένουν άγνωστοι.

Απάντηση του Π. Μίντζα στον αποτυχημένο Βουλευτή Μπέζα

Απάντηση του Π. Μίντζα στον αποτυχημένο Βουλευτή Μπέζα


Γελάει η Θεσπρωτία και όλη η Ήπειρος με το απαράδεκτο επίπεδο διαλόγου, του λαϊκιστή και αλαζόνα πρώην Βουλευτή Μπέζα.

Λυπάμαι για την κατάντια του.

Δεν θα τον ακολουθήσω διότι σέβομαι τον εαυτό μου και τους πολυπληθείς συμπατριώτες μου που ενημερώνονται από το διαδίκτυο.

Δεν θα ξανά ασχοληθώ με το πολιτικό «πτώμα» που λέγεται Μπέζας και τους αυλοκόλακές του.

Είναι τιμή μου να με κατηγορούν αυτοί που τους πρέπει να είναι κατηγορούμενοι.

Υ. Γ. Τον διαβεβαιώνω ότι ο Πέτρος Μίντζας δεν χρειάζεται κονδυλοφόρους, προφανώς κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΝΤΖΑΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑΝΤΑ

ΚΑΛΑΝΤΑ

Έχουμε κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων με πλήθος παραλλαγές σε όλη των Ελλάδα τα οποία όταν εκτελούνται καλά είναι ευχάριστα και γιορταστικά.
Στη Θράκη για τα Χριστούγεννα λένε τα εξής κάλαντα : « Χριστός γεννάται/ χαρά στον κόσμο./ Χαρά στον κόσμο / στα παλικάρια./Σαράντα μέρες / σαράντα νύχτες/ κι η Παναγιά μας / κοιλοπονούσε./ όλους τους Αγίους/ τους Αϊ- Αποστόλους./ Τρεις Αποστόλους/ μαμή γυρεύουν../ Ώσπου να πάνε/ ξελευτερώθη./ Μέσα στις δάφνες/ μες τα λουλούδια/ κάνει τον ήλιο/ και το φεγγάρι…».
Στο Ζαγόρι γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού , όπως και τη γέννηση ενός παιδιού. Έτσι τα ξημερώνοντας Χριστούγεννα κάνουν τα «σπάργανα», τηγανίτες με πολλά καρύδια επάνω.
Υπάρχει ένα όμορφο ηπειρώτικο τραγούδι με κλαρίνο που …λιώνει . Το άκουσα από τη χορωδία « Θεματοφύλακες της Παράδοσης » του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με μαέστρο τον κ. Γεώργιο Γιαννακόπουλου σε CD με τίτλο « Ελληνικά Κάλαντα». Η χαρά και συγκίνησή μου είναι μεγαλύτερη αφού στη χορωδία συμμετέχει και η γυναίκα μου Ελένη.
Τα λόγια είναι τα εξής : « Ελάτε εδώ γειτόνισσες/ και σεις γειτονοπούλες/ τα σπάργανα να φτιάξουμε/ και το χριστό ν΄ αλλάξουμε./ Τα σπάργανα για το Χριστό / ελάτε όλες σας εδώ./ Να πάμε να γυρίσουμε/ τα μάγια να σκορπίσουμε./ να βρούμε και την Παναγιά/ που μας φέρνει τη χαρά./ Κοιμάται στα τριαντάφυλλά/ κοιμάται στα λουλούδια». Τηγανίτες κάναμε και στην Πλαταριά. Τις ετοίμαζε η μάνα, που δεν πήγαινε στην Εκκλησία , και τις βρίσκαμε έτοιμες στην επιστροφή. Ήταν το κολατσιό μας . Αν είχαμε βάζαμε και από λίγη ζάχαρη. Μέλι δεν υπήρχε. Τηγανίτες έκαναν και όταν γεννούσε κάποια γυναίκα. Στην Κύπρο κάνουν ειδικά παξιμάδια , τα « κούμουλα», όπως τα λένε , και συνηθίζουν να προσφέρουν σε όσους επισκέπτονται τη λεχώνα.
Ανάλογο έθιμο , το « λοχόζεμα», είχαν στο Βυζάντιο. Ήταν ένα μίγμα για τόνωση της λεχώνας. Ήταν ένας ζωμός από σιμιγδάλι, βούτυρο και μέλι. Την επόμενη των Χριστουγέννων το έστελναν σε φιλικές οικογένειες προς τιμή των λοχείων της Παναγίας . Τη συνήθεια αυτή την καταδίκασε ο 79ος κανόνας της εν Τρούλλω Συνόδου το 961 : « Επειδή τινες , μετά την ημέραν της αγίας του Χριστού του Θεού ημών γεννήσεως, δείκνυνται σεμίδαλιν έψοντες, και ταύτης αλλήλους μεταδιδόντες, προφάσει τιμής δήθεν λοχείων της αχράντου Παρθενομήτορος ,ορίζομεν , μηδέν τοιούτον υπό πιστών τελείσται…».
Οι καλαντιστές της Πρωτοχρονιάς είναι οι πρώτοι προάγγελοι για την καλή χρονιά . Θα επαινέσουν όμως τα Χριστούγεννα τους σπιτικούς και να ευχηθούν το σπίτι να έχει όλα τα αγαθά. Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς δίνουν με δύναμη ποιητική και επιγραμματικούς στοίχους τη μορφή και την παρουσία του Χριστού και του Αγίου Βασιλείου στον κόσμο. Στους βυζαντινούς χρόνους είχαν περισσότερο θρησκευτικό χαρακτήρα και επαινούσαν τον άγιο ως ιεράρχη.
Μετά πέρασαν στη γνωστή μορφή του γραμματισμένου αγίου, που έρχεται από την Καισάρεια και ακουμπά στο ραβδί του το οποίο αμέσως … βλάστησε : « Και στο ραβδί του ακούμπησε να πει την αλφαβήτα / και το ραβδί ήταν ξερό , χλωρά βλαστάρια επέτα/ και πάνω στα κλωνάρια του πέρδικες κελαϊδούσαν…».
Σε άλλο τύπο καλάντων ο γεωργός στιχουργός ξεχνά την ιδιότητα και την πατρίδα του αγίου και τον μετέβαλε σε απλό ζευγολάτη, που έχει και αυτός ζευγάρι , σπέρνει όπως οι άλλοι γεωργοί και δέχεται πρώτος τον χαιρετισμό και την ευλογία του Χριστού : « Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή του Γεναρίου/ κι αρχή που βγήκε ο Χριστός στη γη να περπατήσει/ εβγήκε και χαιρέτησε όλους τους ζευγολάτες/ κι ο πρώτος που χαιρέτησε ήταν ο άγιος Βασίλης…».
Αλλά και τα Θεοφάνεια, τα Επιφάνεια, τα Φώτα περιβάλλονται με μεγάλο σεβασμό και δέος. Από το πρωί της παραμονής τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και στα κάλαντα των Θεοφανείων. Συνήθως αρχίζουν με τους στίχους : « Σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός/ και χαρά μεγάλη και ο αγιασμός..».
Ας διαβάσουμε κάλαντα διαφόρων περιοχών για να θυμηθούμε εμείς οι παλαιότεροι και να …μάθουν οι νέοι :
Α] Χριστουγέννων :
1. Ηπείρου : Καλήν εσπέραν άρχοντες/ κι αν είναι ορισμό σας / Χριστού τη θεία γέννηση / να πω στ΄ αρχοντικό σας ./ Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει/ οι ουρανοί αγάλλονται/ χαίρε η φύσις όλη./ Κόλιαντα [ μύγδαλα, σταφίδες κ.λ.π που φίλευαν τα παιδιά όταν δεν είχαν χρήματα] , μέλιαντα / τρεις χιλιάδες πρόβατα / και πεντακόσια γίδια/ κι ο πιστικός που τα΄ βοσκε/ άξιος και παλικάρι./ Τα μέτραγε τα σούριαζε/ του λείπουν πεντακόσια./ Κόλιαντα μπάμπω [ γριά] , κόλιαντα/ του πιστικού κουλούρα/ κι εμένα κολιαντίνα/ να βόσκω τα κατσίκια/ στον Λάζαρου το λόγγο / στο μέγα το χωράφι και στο μικρό τ΄ αμπέλι./ Όταν βρέχει βρέχομαι κι όταν χιονίζι χίζι./ Κόλιαντα γυρεύουμε/ κι αν μα δίνουν παίρνουμε/ κι αν μας δείρουν φε΄ ομε [ φεύγουμε].
2. Μικράς Ασίας : « Χριστούγεννα πρωτόγεννα πρώτη γιορτή του χρόνου./ Εβγάτε δείτε μάθετε οπού ο Χριστός γεννιέται./ Γεννιέται και αναθρέφεται με μέλι και με γάλα./ Το μέλι δίνει ο άρχοντας το γάλα οι αφεντάδες ./ Ανοίξτε τα κουτάκια σας τα κατακλειδωμένα,/ και δώστε μας τον κόπο μας οπού ο Λυτρωτής γεννιέται».
3. Λευκάδας : « Χριστούγεννα Πρωτόγεννα πρώτη γιορτή του χρόνου./βγειτε να μάθετ΄ όλοι σας πως ο Χριστός γεννήθη./ Γεννήθη κι ανατράφηκε με μέλι και με γάλα./ Κι ανοίξτε τις κασέλες σας τις καλοκλειδωμένες/ οπού τις κλείδωσ΄ ο Χριστός με το δεξί του χέρι / και δώστε μας τον κόπο μας απ΄ το κομπόδεμά σας./ Αν είστε αφέντες κι άρχοντες δώστε μας τα φλουριά σας/ αν είστε απ΄ τους φτωχούληδες , καλά τ΄ αυγά κι οι κότες./ Και του χρόνου να΄ στε καλά.»
4. Δωδεκάνησα : « Αυτή είναι η μέρα όπου ήρθ΄ ο λυτρωτής / από Μαριάμ μητέρα εκ Παρθένου γεννηθείς./ Άναρχος αρχή λαμβάνει και σαρκούται ο Θεός ο αγέννητος γεννιέται εις τη φάτνη ταπεινός./ Οι τρεις μάγοι ξεκινάνε τ΄ άστρο έχουν βοηθό/τη σπηλιά ψάχνουν να βρούνε με τον Άγιο Θεό ./ Λίβανο χρυσό και σμύρνα να του παν΄ επιθυμούν/ τη μικρή γλυκιά μορφή του σκύβουν και την προσκυνούν./ Όσοι έχετε στα ξένα να δεχτείτε με καλό/ ευτυχία να σας δίνει το Θεό παρακαλώ».
5. Θράκη : « Χριστός γεννιέται/ σαν γήλιος φέγγει/ σαν νιο φεγγάρι/ σαν παλικάρι./ Κυρά Θεοτόκο εκοιλοπόνα/ εκοιλοπόνα, εκοιλοπόνα/ και παρεκάλιε :/- Βοηθήσετέ με αυτή την ώρα/ αυτή την ώρα τη βλοημένη/ τη βλοημένη, τη δοξασμένη/ μαμή να πάτε/ μαμή να φέρτε./ Ώστε να πάσι και γυρίσου/ Χριστός γεννήθη/ σαν νιο φεγγάρι/ σαν παλικάρι».
6. Κύπρος :« Καλήν εσπέρας θα σας πω κι αν είναι ορισμό σας / Χριστού τη θεία γέννηση να πω στ΄ αρχοντικό σας ./ Χριστός γεννιέται σήμερον στη Βηθλεέμ την πόλη/ οι ουρανοί αγάλλονται μαζί τζ΄η φύσις όλη./ Γεννιέται μες στο σπήλαιο στη φάτνη των αλόγων / ο βασιλίας των ουρανών τζ΄ ο πλάστης είν΄ μας όλων./ Αντζιέλοι εις τον ουρανόν ψάλλουν τον εν υψίστοις / τζια να φανερώνετε των νυκτοβόσκων πίστις./ Που την Περσίαν έρχονται τρεις μάγοι με τα δώρα/ κι ένα αστέριν λαμπερόν τους οδηγά στη χώραν./ Το πάσκαν που να τρώετε εις το αρχοντικόν σας / δώστε τζιαι κανενού φτωχού απού το φαγητό σας./ Χρόνια πολλά να ζήσετε να΄ στε ευτυχισμένοι/ τζιαι στο κορμίν στην ψυχήν ν΄σαστε πλουτισμένοι».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Το μεγάλο, μοναδικό και πανανθρώπινο γεγονός της γεννήσεως του Χρίστου εορτάζει και πάλι όλος ο Χριστιανικός κόσμος, διότι η γέννησις του Χριστού είναι η αρχή των ελπίδων και των προσδοκιών ολόκληρου του κόσμου.
Εκεί, στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας, εκπληρώνονται χρονικά και ιστορικά οι επαγγελίες του Θεού, που προανήγγειλε δια των αγίων του προφητών, σχετικά με την έλευση του μονογενούς Του Υιού στον κόσμο, την σάρκωση του εκ Πνεύματος Άγιου και Μαρίας της Παρθένου, και την γέννησίν Του εις το ταπεινόν σπήλαιον. Αύτη ή εκπλήρωσις των υποσχέσεων του Θεού δείχνει, ότι πάντοτε ο θεός είναι αληθής και πιστός στις επαγγελίες του, και δεν υπάρχει περίπτωση να υπεσχέθη κάτι και να μην έγινε ή ακόμη να μην εκπληρωθή στο μέλλον. Αυτό δείχνει την βεβαία ελπίδα των Χριστιανών οι όποιοι δεν ελπίζουν σε κάτι το αμφίβολο και παροδικό, αλλά σε κάτι το απολύτως ορθό και αληθινό, πού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει απραγματοποίητο, διότι ο θεός που το υπεσχέθη είναι και αληθής, ώστε να μην ψεύδεται, και παντοδύναμος για να μπορεί να το πραγματοποίηση.
Με αυτήν την θείαν σάρκωσίν του, ο Υιός του Θεού και Θεός μας, καταδέχθηκε να πάρει την δική μας ανθρώπινη φύση και να γίνει άνθρωπος, για να μας πλησίαση στον τέλειο βαθμό και για να κάνη τον άνθρωπο Θεό. Πόσο θαυμάζει κανείς γι' αυτήν την απέραντη αγάπη του Θεού, ο οποίος όχι μόνον δεν απεφάσισε λόγω της αμαρτίας, να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος, αλλ' αντίθετα ήλθε πάλι, για να μας σώσει, να ανάπλαση την φθαρείσαν εικόνα Του και να μας ανεβάσει στην άπειρη δόξα της βασιλείας του. Και ήλθε κοντά μας, πολύ κοντά μας, και έγινε ένα με εμάς, για να μην βρεθεί κανείς μακριά του, για να μην πει κανείς, ότι δεν τον εγνώρισε ποτέ. Πόσο μεγάλη δύναμη και ελπίδα μας δίνει αυτή η πεποίθηση, ότι ο Χριστός μας, ο Κυριός μας και Λυτρωτής μας είναι πάντοτε τόσο πολύ κοντά μας, ότι είναι ένα με τον εαυτό μας και εμείς με αυτόν, μέσα στο μυστικό σώμα της Αγίας Εκκλησίας του.
Εκεί στην ευλογημένη Βηθλεέμ απλώθηκε εκείνη την νύκτα της γεννήσεως η ευλογία και η ειρήνη του ουρανού και εκάλυψε όλην την οικουμένη. Και είδαν τα σύμπαντα το γεγονός και εσκύρτησαν από χαρά. Οι άγγελοι επήραν την ειρήνη του Θεού και την έκαναν τραγούδι τους και τον ύμνησαν ψάλλοντας «δόξα εν υψίστοις Θεφ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Οι ταπεινοί ποιμένες φθάνουν προσκεκλημένοι των ουράνιων λειτουργών στο φτωχικό του λίκνο και οι σοφοί μάγοι από την ανατολή ξεκινούν και οδοιπορούν, για να φθάσουν να προσκυνήσουν τον Λυτρωτή του κόσμου. Όλη η κτίσις, τα ορατά και τα αόρατα, ο ουρανός και η γη, οι άγγελοι και οι άνθρωποι είναι καλεσμένοι τού θεού και φθάνουν για να λάβουν μέρος σ’ αυτή την μοναδική, παγκόσμια και παναθρώπινη εορτή, στο καλωσόρισμα του Θεού στον κόσμο, στην έκφραση ευγνωμοσύνης προς την ανέκφραστη αγάπη του Θεού.
Σ'αυτήν την μεγάλη χαρά του κόσμου συμμετέχοντες κι' εμείς, ας παραμερίσουμε τα πάθη και τις διαφορές, που μας χωρίζουν κι από τον Θεό και από τους ανθρώπους, ας πιαστούμε χέρι χέρι, για να φθάσουμε κοντά στον γεννώμενο Χριστό ταπεινοί προσκυνητές, για να θεραπεύσουμε τις πληγές μας και τις πληγές του κόσμου, για να φέρουμε την χαρά και την ειρήνη του Χριστού στη γη, για να είναι ή ζωή μας και τώρα και αιώνια γεμάτη χαρά και ειρήνη, κοντά στον μόνο χορηγό της χαράς και της ειρήνης Χριστό.
Χρόνια πολλά

H σύντροφος του Ηλία Μπρέστα περιγράφει τα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του ταξιτζή "Φοβήθηκα μην του στρίψει και με σκοτώσει"

H σύντροφος του Ηλία Μπρέστα περιγράφει τα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του ταξιτζή
"Φοβήθηκα μην του στρίψει και με σκοτώσει"



Με αυτή τη φράση η σύντροφος του Ηλία Μπρέστα περιγράφει τα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του ταξιτζή, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έναν άνθρωπο παρανοϊκό, ψυχωτικό και βίαιο περιγράφουν στις καταθέσεις τους η μητέρα του Ηλία Μπρέστα και η τελευταία σύντροφός του, Ντορίνα Μύσγια.

Μετά τη δίωρη απολογία του στην 16η τακτική ανακρίτρια, ο 31χρονος ταξιτζής οδηγήθηκε στα κρατητήρια, αφού ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την κράτησή του. Αύριο, αναμένεται να αποφασίσουν για το αν θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και εάν θα ακυρωθεί η διαδικασία, αιτήματα που έχουν υποβάλει οι συνήγοροι του κατηγορουμένου.



Εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας

Δεν γνώριζε ότι παίρνει φάρμακα

Ο «κατήφορος» ξεκίνησε για τον 31χρονο τα Χριστούγεννα του 2006, όταν και χώρισε με την αρραβωνιαστικιά του, με την οποία διατηρούσε σχέση έξι ετών. Τότε, οι δικοί του άνθρωποι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Ηλία. Κατόπιν συμβουλής του ψυχιάτρου που τον παρακολουθούσε, ο 31χρονος λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να το γνωρίζει. Τα φάρμακα -έστω και εν αγνοία του- τον βοηθούσαν να «ελέγχει» τις εκρήξεις οργής που τον διακατείχαν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μητέρα του αποφάσισε να του αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Ότι δηλαδή ακολουθεί ειδική αγωγή.

Ήθελε, λέει, να τον ωθήσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Έκτοτε, όμως, ο Ηλίας Μπρέστας άρχισε να «ξανακυλά». H υγεία του κλονίστηκε, παραπάταγε και είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Τον Νοέμβριο, διηγείται η μητέρα του, τον έψαχνε και δεν τον έβρισκε ούτε στο τηλέφωνο. Είχε γίνει δύστροπος και άγριος. Πριν από 15 ημέρες, όταν πήγε σπίτι του, για να του δώσει τη φορολογική του δήλωση, αυτός την χαστούκισε χωρίς λόγο.

Παρόλα αυτά, η μητέρα του 31χρονου πιστεύει ακόμη ότι το παιδί της είναι αθώο. Δεν έκανε αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. «Είναι καλό παιδί, συναισθηματικό και βοηθούσε τους ανθρώπους» δηλώνει στην κατάθεσή της, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι είχε σώσει δύο αγνώστους, που τους είχε γυρίσει η γλώσσα.

Το τζιπ μέσα από το οποίο πυροβολούσε ο Μπρέστας

«Φοβόμουν» ότι θα με σκοτώσει

Η Ντορίνα Μύσγια διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 31χρονο ταξιτζή από τον Αύγουστο του 2008. Γνωρίστηκαν, όταν εκείνη μπήκε στο ταξί του, για να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου εργάζεται, και από τότε έγιναν αχώριστοι.

Ήταν περίεργος, κλειστός χαρακτήρας και πολύ καταπιεστικός, αναφέρει. Και προσθέτει ότι αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι δεν είχε φίλους.

Δύο περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα ήταν εκείνα που της «χτύπησαν το καμπανάκι» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον άνθρωπο που είχε επιλέξει να έχει στο πλάι της.

Πριν από λίγο καιρό, περιγράφει στην κατάθεσή της, ο Ηλίας την ξυλοφόρτωσε άγρια. Την γρονθοκόπησε και την κλώτσησε στο πρόσωπο και όλο της το σώμα. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ του ίδιου και της μητέρας του στο τηλέφωνο.

«Προσποιήθηκα ότι δεν συνέβη τίποτα, γιατί φοβήθηκα μην του στρίψει και με σκοτώσει», δηλώνει στην κατάθεσή της.

Λίγες ημέρες αργότερα, ψάχνοντας κρυφά το κινητό του τηλέφωνο, βρήκε μία φωτογραφία στην οποία φαινόταν ο Ηλίας να κρατάει ένα όπλο μπροστά από το στήθος του «σαν τους ηθοποιούς στις ταινίες». Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που διαπίστωσε ότι ο σύντροφός της είχε επαφή με όπλα.

«Παρανοϊκός» ο ταξιτζής

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ηλία Μπρέστα κατέθεσαν αίτηση στην 16η τακτική ανακρίτρια, με την οποία ζητούν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Στο έγγραφό τους αναφέρουν ότι ο 31χρονος «βρίσκεται σε κατάσταση νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών, πάσχει από παρανοϊκή ψύχωση και λοιπά πολλά».

«Δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τις διαδικασίες, όπως και τη φύση και το λόγο των κατηγοριών που του αποδίδονται, αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και δεν έχει τη δυνατότητα ενσυνείδητης απολογίας», προσθέτουν και χαρακτηρίζουν ως παραβίαση της προσωπικής του ελευθερίας και ασφάλειας την αξίωση απολογίας του.

Ζητούν, παράλληλα, τη διαταγή προσωρινής κράτησης, «διότι η προϋπόθεση αυτή είναι η επίγνωση και συνείδηση των πράξεων και η αντίληψη του λόγου της τιμωρίας. Η κατάγνωσή της συνιστά βασανισμό ανήμπορου. Η κράτηση παρανοϊκού σε κανονική φυλακή όσο εκκρεμεί η εισαγωγή του στο ψυχιατρικό κατάστημα συνιστά βαριά παραβίαση του άρθρου 5 παράγραφος 1 της ΕΣΔΑ».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης όρισαν τεχνικό σύμβουλο τον ψυχίατρο Μανώλη Μυλωνάκη.

Εβδομήντα εκ. ευρώ στα νοσοκομεία της Ηπείρου . 10.282.319 Στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Εβδομήντα εκ. ευρώ στα νοσοκομεία της Ηπείρου .
10.282.319 Στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Η πρώτη οικονομική ενίσχυση στα νοσοκομεία για μερική εξόφληση προμηθευτών

Είναι γνωστό ότι το άνοιγμα των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές (όλων των ειδών) έφτασαν το Νοέμβρη του 2009 στα 6,5 δις. Με απόφαση της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ΔΥ5α/οικ/69497 την 22/12/2009 ενέκρινε το ποσό των 1.105.823.553 ευρώ (πρώτη δόση) για ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων προς προμηθευτές την περίοδο 1/1/2005 μέχρι 30/9/2009 και αφορά υγειονομικό υλικό, φάρμακα, χημικά αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό κ.λ.π.
Για τα νοσοκομεία της Ηπείρου η πίστωση είναι 70.438.901 ευρώ.

Αναλυτικά:

  • Φιλιατών: 10.282.319
  • Πανεπιστημιακό: 6.859.160
  • Γ. Χατζηκώστα: 22.655.176
  • Πρέβεζας: 13.110.025
  • Άρτας: 17.532.221

Ξέφυγε νταλίκα κι έκλεισε για αρκετή ώρα την Εγνατία!

Ξέφυγε νταλίκα κι έκλεισε για αρκετή ώρα την Εγνατία!

Οι «ευθείες» του δρόμου προκαλούν και υπνηλία
Η Εγνατία Οδός μπορεί να διευκολύνει τους οδηγούς φορτηγών απʼ όλα τα Βαλκάνια, ωστόσο κρύβει και πολλούς κινδύνους…Επειδή ο δρόμος είναι ευθύς, είναι εύκολο οι κουρασμένοι νταλικιέρηδες να κοιμηθούν πάνω στο τιμόνι.Αυτό, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, συνέβη κοντά στη γέφυρα του Δρίσκου. Φορτηγό με Βουλγαρικές πινακίδες, που κινούνταν από Θεσσαλονίκη προς Γιάννινα, ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε μετέωρο στη γέφυρα.Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και το φορτηγό δεν κατακρημνίστηκε, διότι κρατήθηκε από το φορτωμένο συρόμενο.Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα η Εγαντία Οδός και η κίνηση διοχετεύτηκε στην παλαιά Εθνική Οδό.Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, ενώ η Τροχαία Ιωαννίνων έσπευσε χωρίς καθυστέρηση στο σημείο.Γερανοί ανασήκωσαν χθες το φορτηγό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.Να σημειωθεί ότι τα τροχαία στην Εγνατία δεν είναι σπάνια. Κάτι που δείχνει ότι μάλλον οι οδηγοί πρέπει να αυξήσουν την προσοχή τους.Μόλις πριν 15 ημέρες, θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στο σημείο της παράκαμψης της Εγνατίας, κοντά στο Περιστέρι. Πρόκειται για το μοναδικό σημείο του αυτοκινητόδρομου το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και η κίνηση των οχημάτων γίνεται για μικρή απόσταση από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Τρικάλων. Ο νεαρός σε ηλικία αλλοδαπός κινούνταν με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και στο σημείο της παράκαμψης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Ο άτυχος οδηγός ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

proinoslogos

Κρύβετε πίσω από την ανωνυμία ο "κύριος" (?) Μπέζας? Νέα απάντηση από τον "ανώνυμο" αναγνώστη στον κ. Πέτρο Μίντζα και... εύσημα στον Αντώνη Μπέζα

Κρύβετε πίσω από την ανωνυμία ο "κύριος" (?) Μπέζας?

Νέα απάντηση από τον "ανώνυμο" αναγνώστη στον κ. Πέτρο Μίντζα και... εύσημα στον Αντώνη Μπέζα

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την συγκροτημένη πολιτική σκέψη, την αγωνιστικότητα, την αντικειμενικότητα, τη βαθυστόχαστη ανάλυση και τον πολιτικό πολιτισμό του προέδρου-μαϊμού της Αδελφότητας, (δεν έχω τίποτα με την Αδελφότητα, τον ονομάζω όμως μαϊμού γιατί για να εκλεγεί κανείς στο Δ.Σ. αρκεί να τον ψηφίσει ο καταπληκτικός αριθμός των 20 περίπου ατόμων...), Πέτρου Μίντζα. Απαντώ και στο δεύτερο λιβελλογράφημα - και δεν πρόκειται εγώ τουλάχιστον να ασχοληθώ ξανά με τον πρόεδρο - μαϊμού στο μέλλον, ότι και να γράψει, γιατί δεν ανέχομαι κάποιοι να υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
Πρώτον: Ο κατασκευαστής σκανδάλων κύριος (;) Μίντζας οφείλει να γνωρίζει ότι η υπόθεση «8-80» βρίσκεται στην ελληνική δικαιοσύνη και πριν υπάρξει οριστική και τελεσίδικη απόφασή της, κανείς δε δικαιούται να κατηγορεί κανέναν .Φαίνεται όμως ότι ακολουθεί τη γνωστή ΠΑΣΟΚική συνταγή να γράφει την δικαιοσύνη στα παλιά του υποδήματα και να την μεταχειρίζεται ανάλογα με τα προσωπικά - κομματικά του συμφέροντα. Αν η έρευνα που γίνεται από τη δικαιοσύνη και το Υπουργείο Οικονομικών (με υπογραφή Μπέζα) αποδείξει ότι έγινε παράνομη διαχείριση από το Δήμο Φιλιατών, εγώ και όλοι οι σωστοί πολίτες της Θεσπρωτίας θα είμαστε που θα βγούμε δημόσια να τους αποδοκιμάσουμε. Τι σχέση έχει όμως ο Μπέζας με αυτές τις ιστορίες; Εξάλλου η σημερινή δημοτική αρχή έχει για δεύτερη φορά επανεκλέγει από τον λαό των Φιλιατών, παρότι η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα προσπάθησε την προεκλογική περίοδο να «χτυπήσει» την υπόθεση «8-80». Ο πρόεδρος-μαϊμού χρησιμοποιεί επομένως τη λαϊκή ετυμηγορία όπως τον βολεύει. Εκεί που τον συμφέρει την επικαλείται, εκεί που δεν τον συμφέρει την κάνει γαργάρα.
Δεύτερον: Υπάρχουν πολλές Αδελφότητες στην Ελλάδα -του επιπέδου της Αδελφότητας που εκπροσωπεί ο κύριος(;) Μίντζας -που να έχουν πάρει σαν οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ; Και αν ο Μπέζας έδινε 2.000 και 3.000 ευρώ σε Συλλόγους για να «εξαγοράζει» τα προεδρεία τους, τότε με τα 80.000 ευρώ που έδωσε η Βάσω Παπανδρέου (πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ) στον πρόεδρο-μαϊμού, θα πρέπει να έχει «εξαγοράσει» τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μέχρι δέκατης γενιάς. Ποια κομματική εκδούλευση είχε υποσχεθεί ο κύριος(;) Μίντζας και αυτοί που βρίσκονται από πίσω του; Ούτε ο Παπαδόπουλος που είχε «οργιάσει» με τις επιχορηγήσεις των ημέτερων Συλλόγων από τα Υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, δεν είχε δώσει τόσα λεφτά .
Τρίτον: Επειδή επικαλείται συχνά την λαϊκή ετυμηγορία θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι ο Αντώνης Μπέζας ψηφίστηκε σ΄ αυτές τις εκλογές από 9.000 περίπου ψηφοφόρους, τους οποίους δεν μπορεί να προσβάλλει ο κύριος(;) Μίντζας, έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Θεσπρωτίας, έχει διατελέσει 10 χρόνια βουλευτής και 5 χρόνια μέλος της κυβέρνησης (όσο κανείς άλλος θεσπρωτός πολιτικός πλην του Παπαδόπουλου) και έχει συγκεντρώσει στις εκλογές του 2007 τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει πάρει ποτέ βουλευτής στην Θεσπρωτία. Υπενθυμίζω επίσης στον κομματικό εγκάθετο ότι ο άνθρωπος που προσπαθεί να θολώσει την εικόνα του, γεννήθηκε και ζει στη Θεσπρωτία και έκτισε λιθαράκι-λιθαράκι την πολιτική του παρουσία, από πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας και πρώτος επίσης νομαρχιακός σύμβουλος, έως ο μακροβιότερος υφυπουργός στην πιο νευραλγική θέση της δημόσιας διοίκησης. Του υπενθυμίζω επίσης - για να μην ανατρέξω στο απώτερο παρελθόν -ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας- δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής στις εκλογές του 2004, ότι ο προστάτης του Παπαδόπουλος -ξέρω εγώ τι λέω ..- δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής στη Θεσπρωτία το 2004, γι αυτό την κοπάνησε και έφυγε, και τέλος ότι με τη συντριβή που έπαθε η Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή σε μονοεδρική περιφέρεια. Άντε από εδώ πολιτικέ αναλυτή της πλάκας .
Τέταρτον: Που ζούσε ο πρόεδρος-μαϊμού όταν ο Μπέζας με τη σημερινή δημοτική αρχή των Φιλιατών (ξεχάσαμε άραγε τους αποτυχημένους αχυράνθρωπους του ΠΑΣΟΚικού συστήματος που θήτευσαν στο Φιλιάτι;), προχώρησε στην κατασκευή της επέκτασης του νοσοκομείου Φιλιατών, στην κατασκευή του δρόμου στο ΚΤΕΟ, στην χρηματοδότηση της επέκτασης του Γηροκομείου Φιλιατών, στην ένταξη των χωριών της Μουργκάνας στο πρόγραμμα Πίνδος, στη ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Φιλιάτι, στην ολοκλήρωση του Δημαρχείου Φιλιατών, σε προσπάθειες για να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο Φιλιατών κ.λ.π. (αναφέρω ορισμένα από ένα μακρύ κατάλογο έργων και παρεμβάσεων). Που ζούσε αυτός ο κύριος ; Στον πλανήτη Άρη ή στον πλανήτη σκληρό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ;Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ποιά μύγα τσε-­τσε, τσίμπησε τον κύριο (;) Μίντζα και από εκεί που ασχολιόταν με κανά δρομάκι στη Κοκκινιά και με καμιά εκδρομούλα την πρωτομαγιά στο χωριό (αυτοί ήταν οι ανιδιοτελείς αγώνες του και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για το καλό της Θεσπρωτίας .), μετατράπηκε ξαφνικά σε πολεμιστή Νίντζα (τα γνωστά παιδικά κινούμενα σχέδια). Γιατί ξαφνικά έγινε αυτή η μεταμόρφωση και ποιοί κρύβονται από πίσω της ;Ή προσπαθεί να «γλύψει» το σύστημα για να ξαναπάρει κάποια σκανδαλώδη επιχορήγηση από την κα Μπιρμπίλη (αυξημένη βέβαια άμα υπολογιστούν οι τόκοι από τα χρόνια που έμεινε στην απέξω), ή ενδιαφέρεται για το Δημαρχείο στο Φιλιάτι και προσπαθεί εκ του ασφαλούς να το παίξει τώρα αγωνιστής και ευαισθητοποιημένος πολίτης, ή προσπαθεί με κονδυλοφόρους που βρίσκονται πίσω του να καλύψει την ανεπάρκεια του ανυπάρκτου σημερινού ΠΑΣΟΚικού βουλευτή σε μία εποχή που κατακτήσεις χάνονται για τη Θεσπρωτία και το ΠΑΣΟΚ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ή τέλος υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο στα πλαίσια εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα. Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και όλα αυτά ταυτόχρονα.Αν πάντως δεν συμβαίνει κάτι από τα προηγούμενα και έχει ψυχολογικά προβλήματα με την Ν.Δ. και τους ανθρώπους της στη Θεσπρωτία, θα του συνιστούσα να ασχοληθεί με το κυνήγι στην Μουργκάνα ή με το ψάρεμα στις θάλασσες της Σαγιάδας για να ηρεμήσει!!
Υ.Γ.1 Εξακολουθώ να παραμένω ανώνυμος, όχι γιατί φοβάμαι το ΠΑΣΟΚικό σύστημα εξουσίας, αλλά γιατί πάντα ήμουν ένας όχι επώνυμος αλλά συνειδητοποιημένος πολίτης και επιπλέον γιατί η παρέμβασή μου δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα - όπως κάνει ο κύριος (;) Μίντζας - αλλά μόνο την αλήθεια.
Υ.Γ.2 Ελπίζω ότι θα αναρτήσετε την απάντησή μου. Ο διάλογος βοηθά τον τόπο και την δημοκρατία. Επειδή όμως ο διάλογος με φερέφωνα τύπου Μίντζα (ο άνθρωπος δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι ο Μπέζας δεν είναι πλέον βουλευτής) αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα (ο Δήμος Φιλιατών δεν έχει αυτά τα Χριστούγεννα χρήματα ούτε για να πληρώσει τους εργαζόμενούς του) και φέρνει πίσω τη Θεσπρωτία, σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί του, ότι και να γράψει στο μέλλον. Ούξου λαμόγια και πολιτικάντηδες από τη Θεσπρωτία .Τέλος .

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Από την Πέρδικα το φυσικό αέριο σύμφωνα με νέα προμελέτη.

Από την Πέρδικα το φυσικό αέριο σύμφωνα με νέα προμελέτη.
[sofas3.jpg]
Αυτό προβλέπει η νέα προμελέτη που κατέθεσαν «ΔΕΠΑ» και εταιρεία «ΑΣΠΡΟΦΟΣ»

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σχετικά με το θέμα διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου και Χωροθέτησης του Σταθμού Συμπίεσης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας απαίτησε την πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωσή του από υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της ΔΕΠΑ όσο και της Εταιρείας «ΑΣΠΡΟΦΟΣ».


Σύμφωνα με την ενημέρωση προέκυψαν τα παρακάτω:

Η Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ σε συνεργασία με την ΔΕΠΑ έχει καταθέσει νέα Προμελέτη προς το αρμόδιο Υπουργείο, που εποπτεύεται από την Υπουργό κα Μπιρμπίλη, στην οποία προμελέτη γίνεται αναφορά για νέες θέσεις, αλλά με σαφή προσανατολισμό ο σταθμός συμπίεσης να τοποθετηθεί στην περιοχή «ΚΑΛΥΒΙΑ» ο δε αγωγός να διέλθει από την ευρύτερη περιοχή της ακτής «ΣΟΦΑ».

Η νέα προμελέτη θα κοινοποιηθεί εκ νέου σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους.



Δήλωση του Προέδρου της κοινότητας

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Πάκος δήλωσε:

«Εκφράζω της βαθύτατη θλίψη και αγανάκτησή μου για την επιμονή της ΔΕΠΑ να διέλθει το φυσικό αέριο από τα διοικητικά όρια της Κοινότητας Πέρδικας, πράγμα που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν σας κρύβω ότι η αγανάκτησή μου αγγίζει τα όρια της οργής, διότι με την υπ' αριθμ. 493/2008 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου είχαμε ενημερώσει τόσο την ΔΕΠΑ όσο και την Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ ότι καμία προμελέτη δεν θα γίνει αποδεκτή από την Κοινότητά μας, εφόσον η προμελέτη αυτή αφορά τα διοικητικά μας όρια. Μάλιστα με την ίδια απόφασή μας είχαμε επιστρέψει τον σχετικό φάκελο - προτάσεις της ΔΕΠΑ με την ένδειξη «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ».

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Πέρδικας επιβεβαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό, διότι από τον Δεκέμβριο του 2008 είχε αποκαλύψει ότι η ΔΕΠΑ θα επιμείνει στις περιοχές «ΚΑΛΥΒΙΑ» και «ΣΟΦΑ».

Θεωρώ ότι είναι προκλητική η στάση της ΔΕΠΑ να μην κάνει καμία αναφορά για εναλλακτικές θέσεις εκτός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Πέρδικας.

Καλώ όλους τους δημότες αλλά και όλους όσους πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα μας, σε εγρήγορση και συστράτευση.

Καλώ τους δύο Υφυπουργούς της παρούσας Κυβέρνησης, την κα Αγγελική Γκερέκου και τον κ. Σπύρο Κουβέλη να θυμηθούν και να κάνουν πράξη τα όσα είχανε πει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κοινότητας Πέρδικας πριν από τις εκλογές στηρίζοντας τότε τον δίκαιο αγώνα μας, για μη διέλευση του Φυσικού Αερίου από τα Διοικητικά μας όρια.

Καλώ τον κ. Πρωθυπουργό, εδώ και τώρα να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Τέλος υπενθυμίζω προς πάσα κατεύθυνση ότι εμμένουμε με αποφασιστικότητα στις γνωστές θέσεις μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν και υπενθυμίζω προς την ΔΕΠΑ να βρει εναλλακτική θέση εκτός διοικητικών ορίων Πέρδικας εάν πραγματικά θέλει να υλοποιήσει το έργο αυτό».



Συνάντηση με την «Πανηπειρωτική»

Στο μεταξύ την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γαβριήλ Κωνσταντίνου συνατήθηκαν με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Κοινότητας ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη της Πανηπειρωτικής για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα του Φυσικού Αερίου και για την επιμονή της ΔΕΠΑ για χωροθέτηση τον Σταθμό Συμπίεσης στην Περιοχή «ΚΑΛΥΒΙΑ» και την διέλευση του Αγωγού από την ακτή «ΣΟΦΑΣ».

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Περδικιωτών, ενώ ο Πρόεδρος ζήτησε σε αυτόν τον αγώνα την συμπαράσταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με κάθε δυνατό τρόπο.

Πρόθεση του Προέδρου όσο και των Μελών του Δ.Σ. είναι να διοργανωθεί σχετική Ημερίδα ή Εσπερίδα στην Αθήνα, κατά την οποία θα κληθούν να λάβουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πολύ δε περισσότερο οι Πολιτικοί Φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την λήψη οριστικών αποφάσεων.

Η Ημερίδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ επιμέρους θέματα θα ρυθμιστούν κατόπιν συνεργασίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρδικας και την Αδελφότητα Περδικιωτών.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο - Πρόκειται για την εταιρεία «Θεσπρωτία ΑΕ»

Νέο διατροφικό σκάνδαλο - Πρόκειται για την εταιρεία «Θεσπρωτία ΑΕ»

Πάνω από 3,5 τόνοι αλλοιωμένου και ακατάλληλου για κατανάλωση κρέατος ήταν έτοιμονα φτάσει στα πιάτα μας, μέσω μεγάλου καταστήματος εμπορίας και διακίνησης κρεάτων στον Ρέντη!

Οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά έφεραν στο φώς ένα διατροφικό σκάνδαλο με ευρύτερες οικονομικές προεκτάσεις, μετά από έλεγχο στις παλιές εγκαταστάσεις της Κρεαταγοράς του Ρέντη!

Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν την ποσότητ μαμούθ των 3.7 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, που εμφάνιζαν σοβαρή αλλοίωση και έφεραν ελλιπείς σημάνσεις. Πρόκειται για την εταιρεία «Θεσπρωτία ΑΕ», η οποία εδρεύει στις παλιές εγκαταστάσεις της Κρεαταγοράς του Ρέντη.

Το σκάνδαλο ξεσκεπάστηκε όταν κτηνοτρόφοι της Βορείου Ελλάδος έκαναν εγκαίρως καταγγελίες στην Νομαρχία, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ασυνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις – τα χρέη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ξεπερνούν τα 5 εκ. € - ενώ κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον υπεύθυνό της ήταν αδύνατη!


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ


Μάλιστα, από την ίδια εταιρία είχε προμηθευτεί κρέας – συγκεκριμένα κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο - και το Πολεμικό Ναυτικό, όπου περιστατικά δηλητηριάσεων είχαν οδηγήσει τους υπεύθυνους σε εργαστηριακές αναλύσεις, οι οποίες «έδειξαν»: σαλμονέλα!

Με συνδρομή της εισαγγελίας και της αστυνομίας, ειδικό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά άνοιξε το κατάστημα, προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των εγκαταστάσεων και του φορτηγού ψυγείου της εταιρείας όπου κατέσχεσαν συνολικά 3,7 τόνους διάφορα κρέατα, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Από το χωριό Παραπόταμος του Νομού Θεσπρωτίας είναι ο ταξιτζής πιστολέρο

Από το χωριό Παραπόταμος του Νομού Θεσπρωτίας είναι ο ταξιτζής πιστολέρο




Ποινική δίωξη για πέντε ανθρωποκτονίες και παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στον 31χρονο οδηγό ταξί Ηλία Μπρέστα, ο οποίος σκόρπισε τον πανικό, πυροβολώντας αδιακρίτως ανυποψίαστους περαστικούς.


Ο μανιακός με το ταξί παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο στην 16η τακτική ανακρίτρια, από την οποία θα ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου «προσπαθεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του στις πράξεις που του αποδίδονται» και δεν θυμάται τίποτα.



Ο πιστολέρο οδηγείται στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι ο 31χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται πίσω από επτά -και όχι πέντε- επιθέσεις.

Θεωρούν ότι είναι ο δράστης που στις 20 Δεκεμβρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε ένα 16χρονο παιδί, αφγανικής καταγωγής, στη συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφόρο Αθηνών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε πυροβολήσει στον αέρα, στην περιοχή του Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει στη στέγη πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη βολίδα που βρέθηκε στη στέγη με το όπλο του 31χρονου.





Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του τζιπ

Καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ηλία Μπρέστα έπαιξε ένας γείτονάς του, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες στην αστυνομία. Όπως αποκάλυψε χαρακτηριστικά, τις ημέρες που σημειώθηκαν οι επιθέσεις, το τζιπ του 31χρονου έλειπε από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί είχαν τις πληροφορίες και περίμεναν το επόμενο λάθος του πιστολέρο. Εκείνο δεν άργησε να έρθει.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο 31χρονος μετέβη στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου είχε σταθμεύσει το τζιπ του, προκειμένου να το παραλάβει και, προφανώς, να συνεχίσει τη δράση του. Εκεί όμως τον περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Και οι δύο γονείς καθηγητές στα ΤΕΙ

Ο πατέρας του είναι ο καθηγητής των ΤΕΙ Αθηνών, Σωτήρης Μπρέστας, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.
Ο Ηλίας Μπρέστας κατάγεται από το χωριό Παραπόταμος του Νομού Θεσπρωτίας.


O καθηγητής των ΤΕΙ, Σωτήρης Μπρέστας, όταν του τηλεφώνησε αξιωματικός της Ασφάλειας για να τον ενημερώσει σχετικά, δεν μπορούσε να φανταστεί πως το ίδιο του το παιδί έφθασε στο σημείο να σκοτώσει, παρʼ ολίγο, έναν άνδρα και μια γυναίκα και μάλιστα χωρίς καν να τους γνωρίζει.

Ο πατέρας βρίσκεται στο εξωτερικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η zougla.gr μίλησε τηλεφωνικά μαζί του πριν από τα μεσάνυχτα και καταβεβλημένος από το θλιβερό μαντάτο μπόρεσε να μας πει γεμάτος αγωνία ότι:

«Δυστυχώς, από εδώ που βρίσκομαι, δεν μπορώ να φύγω. Το επόμενο προγραμματισμένο αεροπορικό δρομολόγιο είναι για την ερχόμενη Τρίτη και πιστεύω μέχρι το μεσημέρι να έχω φθάσει στην Αθήνα, για να δω τι ακριβώς συμβαίνει».







Το τζιπ με το οποίο... κυκλοφορούσε και πυροβολούσε ο πιστολέρο

Για την οικογένεια Μπρέστα στη Θεσπρωτία οι κάτοικοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Ο θείος και αδελφός του πατέρα του 31χρονου κατηγορούμενου είναι καθηγητής, φυσικός. Στο Λύκειο της Ηγουμενίτσας έχει μεγαλώσει γενιές μαθητών που θυμούνται με νοσταλγία τον παλιό καθηγητή τους.

Όσοι γνώριζαν τον οδηγό ταξί αναρωτιούνται τι ήταν εκείνο που του όπλισε το χέρι.

Ο 31χρονος, χωρίς αιτία και αφορμή, οδηγώντας ένα τζιπ, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 52χρονο Γιάννη Ζουριδάκη στο Μοσχάτο την προηγούμενη Δευτέρα και την 42χρονη Μαρία Δημάκου στον Κολωνό, μία ημέρα μετά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους τόσο το τζιπ όσο και το πιστόλι, με το οποίο πραγματοποίησε βεβαιωμένα άλλες τουλάχιστον δύο επιθέσεις.

Ο οδηγός ταξί συνελήφθη στην πλατεία Βάθη, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής για το πού βρισκόταν το λαδί τζιπ Cherokee, με το οποίο ο 31χρονος πραγματοποιούσε τις επιθέσεις.

Οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έστησαν καρτέρι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο, και συνέλαβαν τον μανιακό πιστολέρο, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Μέσα στο λαδί τζιπ βρέθηκαν δύο κάλυκες πιστολιού των 9mm, ο ένας εκ των οποίων ήταν σφηνωμένος.

Το πιστόλι των 9mm απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου ταυτοποιήθηκε με τις δύο παραμορφωμένες βολίδες που βρέθηκαν τόσο στη σπλήνα του άτυχου Ζουριδάκη όσο και στην πρόσοψη καταστήματος στον Βοτανικό.

Αρχικά, λόγω του ότι οι βολίδες ήταν παραμορφωμένες και ορισμένα κομμάτια τους είχαν εξοστρακιστεί, υπήρξε η εκτίμηση ότι ο μανιακός χρησιμοποιούσε πιστόλι των 22mm.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της σύλληψης του μανιακού έγινε, προκειμένου να βεβαιωθούν οι αστυνομικοί ότι το όπλο ταυτίζεται με τις επιθέσεις.

Στενάζει από έλλειψη προσωπικού το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Αποκαλύψεις Χρυσοχοϊδη που εμφανίζουν διαλυμένο το Λιμενικό Σώμα

Στενάζει από έλλειψη προσωπικού το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Αποκαλύψεις Χρυσοχοϊδη που εμφανίζουν διαλυμένο το Λιμενικό Σώμα

Οικτρή και απογοητευτική η εικόνα σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επεσήμανε ότι δεκάδες λιμενικοί υπηρετούν σε λιμεναρχεία της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Στυλίδας ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, τη στιγμή που «στενάζουν» από έλλειψη προσωπικού λιμεναρχεία ευαίσθητων περιοχών, όπως της Μυτιλήνης, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας που έχουν σοβαρά προβλήματα με την λαθρομετανάστευση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι ούτε ένας διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε όταν εκατομμύρια ευρώ έμεναν παγωμένα σε αναξιοποίητους κωδικούς προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεκάδες επιχειρησιακά μέσα ακόμα και πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού είχαν καθηλωθεί λόγω βλαβών. Για παράδειγμα ο υπουργός αναφέρθηκε σ' έναν κωδικό με 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις 4.100 ευρώ. Η προθεσμία του κωδικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Πάνος Καμμένος: Έχει δίκιο ο κ. Χρυσοχοΐδης

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και o πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι: για να εκταμιευθούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, απαιτείται η αρμόδια προς αξιοποίηση των κονδυλίων υπηρεσία να διαθέτει πιστοποίηση. Η μοναδική υπηρεσία που είχε πιστοποιηθεί ήταν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου της οποίας είχα την ευθύνη. Αντίθετα ο κ. Παπαληγούρας, σταμάτησε τις διαδικασίες πιστοποίησης των υπολοίπων υπηρεσιών του ΥΕΝΑΝΠ και μάλιστα δεν κατέβαλε το οφειλούμενο ποσό των 5.000 ευρώ προς την εταιρία που είχε αναλάβει την διαδικασία.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία νομοσχεδίου για τη σύσταση Αρχηγείου της Λιμενικής Ακτοφυλακής όπως ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ήδη όπως είπε ο υπουργός συστάθηκε η Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο ενώ υπολογίζεται ότι νόμος θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο του 2010.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι πριν από μερικές ώρες ο πρωθυπουργός του ανέθεσε και την ευθύνη της δίωξης της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Επίσης υπό ίδρυση βρίσκεται η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος της Ακτοφυλακής μέσα στην οποία θα λειτουργήσουν διευθύνσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου πάσης φύσης, της αρχαιοκαπηλίας, της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και των εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, της τρομοκρατίας, των εκρηκτικών, του τράφικινγ κλπ.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας και θα υπάγεται στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ενώ θα αποκτήσει παραρτήματα σε πόλης όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Ρόδος, η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, και η Μυτιλήνη ώστε να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το οργανωμένο έγκλημα όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Αστυνομίας ήδη σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, δημιουργήθηκαν 100 θέσεις αξιωματικών ειδικών καθηκόντων : οικονομολόγοι πάσης φύσεως, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, χάκερς, οικονομολόγοι υγείας κλπ.

Ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας των λιμένων, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα οι Λιμενικοί δεν θα έχουν την ευθύνη της φύλαξής τους καθώς την ευθύνη αυτή θα επωμιστούν τα Λιμενικά Ταμεία με την ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρίες προστασίας (security).

Πρόσθεσε ακόμα ότι όπου χρειαστεί μέσα στα λιμάνια θα παρεμβαίνει και η αστυνομία.

Για την αποστρατεία Λ. Φερούση

Σε επισήμανση δημοσιογραφων ότι η Ιταλία κατά δεκάδες επιστρέφει τους λαθρομετανάστες που διακινήθηκαν λάθρα με πλοία της γραμμής από την Πάτρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι: το φαινόμενο έχει μειωθεί σημαντικά. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν είχε λάβει γνώση της επιστολής που του απέστειλε ο πρόσφατα αποστρατευθής υποναύαρχος Λ.Σ. Ελευθέριος Φερούσης.

Για την ιστορία ο κ. Φερούσης στην επιστολή του μεταξύ άλλων καταγγέλλει την πρώην αλλά και την νυν στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού ότι γνώριζαν όλα τα προβλήματα που στιγμάτισαν το Λιμεναρχείο της Πάτρας, με την λειτουργία κυκλώματος δουλεμπόρων λιμενικών. Αναφέρει επίσης ότι ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, παρουσία του τέως Αρχηγού Λ.Σ. Θεόδωρου Ρετζεπέρη, του ζήτησε να αλλάξει στοιχεία της ΕΔΕ που οι ίδιοι του ανέθεσαν να κάνει για το κύκλωμα της Πάτρας και επειδή ο ίδιος αρνήθηκε, τον οδήγησαν στην αποστρατεία.

Έναρξη Προγράμματος Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Έναρξη Προγράμματος Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια μιας σειράς ενεργειών που έχουν ως απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκίνησε το πρόγραμμα Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, (αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρο, γυαλί και πλαστικό), σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.



Για την επιτυχία του ολοκληρωμένου προγράμματος Ανακύκλωσης των υλικών συσκευα
σίας, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των Δημοτών.

«Ξεκινήσαμε μια φιλόξενη προσπάθεια και ζητάμε την καθοριστική συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος, «Ανακύκλωση τώρα- Διαλογή στην πηγή», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο σπίτι, στο σχολείο, στην επιχείρηση Στα νοικοκυριά διενεμήθη ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και ειδικός σάκος στον οποίον θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Τον σάκο οι πολίτες θα τον αδειάζουν στους ειδικούς κάδους Ανακύκλωσης, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου και είναι μπλε χρώματος.

Η Ανακύκλωση αποτελεί σύγχρονη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων και στις μέρες μας, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε διότι οι αυξανόμενες καταναλωτικές συνθήκες δημιουργούν συνεχώς μεγαλύτερο όγκο οικιακών αποβλήτων.

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών, δημιουργεί συνθήκες βιώσιμες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία των δασών, μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων, και τέλος δίνει μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας στους χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Μετά τα λάστιχα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τις ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, ο Δήμος ξεκίνησε την Ανακύκλωση, στο χαρτί - γυαλί - αλουμίνιο - λευκοσίδηρο και πλαστικό.

«Χρειάζεται να αποδείξουμε όλοι, ότι μπορούμε με υπευθυνότητα και με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας, να συμβάλλουμε καθοριστικά στην αποτελεσματική και επαρκή λειτουργία του προγράμματος. Η Δημοτική αρχή και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται στην διάθεσή σας, για την αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ηγουμενίτσας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΣ - ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.-Α.Β.Γ.Η.»
ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Είμαι συγκινημένος από το ένθερμο ενδιαφέρον που επέδειξαν όλοι οι Αιρετοί τοπικοί άρχοντες της Ηπείρου για την Εταιρία μας και πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Πράγματι η Εταιρία αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της Οικονομίας της Περιοχής και κυρίως των Παραγωγών και των εργαζομένων σε αυτήν.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για την διοίκηση της εταιρίας αποτελεί ζήτημα συνείδησης και συνέπειας, να κυριαρχεί πάντοτε και σε όλες μας τις αποφάσεις, η παραδοχή ¨ότι δουλεύουμε με συνέπεια και ευαισθησία για το συμφέρον των παραγωγών, των εργαζόμενων και των καταναλωτών¨.

Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε και να αναπτύσσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιερό αποτέλεσμα του ιδρώτα των παραγωγών μας και των εργαζομένων μας και να αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση και βελτίωση της ζωής τους χωρίς να αγνοούμε τους καταναλωτές που στηρίζουν το αποτέλεσμα της εργασίας όλων μας.

Πρέπει στην κατεύθυνση αυτή να παράγουμε και να προσφέρουμε στην αγορά το καλύτερο δυνατόν προϊόν σε ανταγωνιστικές και καλές τιμές για να διασφαλίσουμε την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και την ποιότητα και την προώθηση των προϊόντων μας.

Το κόστος, η ποιότητα, η διαδικασία προώθησης των προϊόντων, η αύξηση της παραγωγικότητας μας, η ικανοποίηση των πελατών - καταναλωτών μας αποτελεί κυρίαρχους στόχους για όλους εμάς που αποτελούμε το έμψυχο δυναμικό της εταιρίας .

Να είστε βέβαιοι ότι σε αυτήν την κατεύθυνση πορευόμαστε με συνείδηση και συνέπεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τους παραγωγούς συνεργάτες μας και για την κοινωνία.

Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι και θα προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες που μας επιβάλει το περιβάλλον και οι δυνατότητες μας σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια - κατεύθυνση με συμμάχους μας τους παραγωγούς και την κοινωνία.

Την Αλεξάνδρα Τσιάβου βράβευσε η Νομαρχία Θεσπρωτίας

Την Αλεξάνδρα Τσιάβου βράβευσε η Νομαρχία Θεσπρωτίας

Την Αλεξάνδρα Τσιάβου βράβευσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας στην εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος σε 804.451 δικαιούχους του ΟΓΑ. Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί ανέρχεται σε 120.553.272 ευρώ. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει πιστώσει τους λογαριασμούς 379.345 δικαιούχων και παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή σε 33.492 δικαιούχους, διότι δεν έχουν γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ΕΤΕ.

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 314.772 δικαιούχους και το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 124.504.300 ευρώ. Επιπλέον, δημιουργήθηκε αρχείο για 33.249 δικαιούχους, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των στοιχείων τους από τις Δ.Ο.Υ., όπως προβλέπεται από το νόμο και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για τους συνταξιούχους ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης, πλην Δημοσίου, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ (μηχανογραφικό κέντρο Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών ότι έχει αποστείλει την οικονομική ενίσχυση σε 276.920 δικαιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 32.628 δικαιούχους του ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, 14 δικαιούχους του Ταμείου Εφημερίδων, 42 δικαιούχους του Ταμείου Τεχνιτών Τύπου, 211 δικαιούχους του ΤΣΜΕΔΕ και 15.143 δικαιούχους του ΝΑΤ.

Τέλος, λόγω του μεγάλου αριθμού των αρμοδίων φορέων, δεν είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων (κατηγορία Γ) ανά Νομαρχία. Από τις 54 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλουν μέσω ΕΛΤΑ οι 20 εξ αυτών και έχουν ήδη αποστείλει στα ΕΛΤΑ τις σχετικές καταστάσεις. Οι υπόλοιπες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταβάλλουν τα επιδόματα σε μετρητά.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 4 λαθρομετανάστες με το αυτοκίνητό του

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 4 λαθρομετανάστες με το αυτοκίνητό του


Συνελήφθη, χθες το βράδυ, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος, διότι μετέφερε, ως συνεπιβάτες, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Σεισμική δόνηση έγινε πριν λίγο αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. 3,8 ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σεισμική δόνηση έγινε πριν λίγο αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.
3,8 ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σεισμική δόνηση έγινε πριν λίγο αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ροδοτοπίου.

Το μέγεθος του ήταν 3,8 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.



*Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τα πλήρη στοιχεία της σεισμικής δόνησης

Παράταση έως τις 29/1 για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Παράταση έως τις 29/1 για τον Αναπτυξιακό Νόμο


Παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2010 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, για να υπαχθούν στα κίνητρα του Επενδυτικού νόμου 3299/2004, με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η προθεσμία έληγε στις 31/12/2009, αλλά η παράταση κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την προετοιμασία του επενδυτικού φακέλου.
Η παράταση θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή με σχετική τροπολογία τις επόμενες ημέρες από την κ. Κατσέλη.

Στην συνέχεια ο Αναπτυξιακός Νόμος θα τροποποιηθεί χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ημερομηνία ενεργοποίησης του.

Ο νέος Νόμος θα έχει αρκετές αλλαγές και θα βασιστεί σε νέα κριτήρια:

1.Την προαγωγή της καινοτομίας, της εξαγωγικής δραστηριότητας και της πράσινης οικονομίας.
2. Τη σύνδεση της χορηγούμενης ενίσχυσης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (εκτός των επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, ΑΠΕ, επενδύσεων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας).
3. Τον ορθολογικό σχεδιασμό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων, με εξάλειψη των παράδοξων καταστάσεων, όπου επενδύσεις σε οικονομικά εύρωστους νομούς ενισχύονται με ίδια ποσοστά ή και με μεγαλύτερα, σε σχέση με αδύναμους οικονομικά νομούς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, όσοι υποψήφιοι επενδυτές έχουν προγραμματίσει και σχεδιάσει την επένδυση τους, θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες ετοιμασίας και υποβολής της “μελέτης” τους, μέχρι τη λήξη (29/01/2010) του ισχύοντος Αναπτυξιακού Νόμου, λόγω του αναμενόμενου κενού που θα υπάρξει έως την επανα-προκήρυξη του νέου νόμου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004 αφορά επενδύσεις άνω των 100.000 ευρώ και επιχορηγεί με ποσοστό έως 60% (ανάλογα με το είδος του επενδυτικού σχεδίου, το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή της επένδυσης) επιχειρηματικά σχέδια ίδρυσης, επέκτασης ή εκσυγχρονισμού μονάδων σε όλους τους τομείς της οικονομίας.


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:


  • Έργα πρωτογενή τομέα (γεωργία, εξόρυξη, θερμοκήπια, κτηνοτροφία, υδατοκαλλιέργειες)
  • Έργα δευτερογενή τομέα (μονάδες μεταποίησης, επεξεργασίας, Βιοτεχνίες, Βιομηχανίες, μονάδες τυποποίησης)
  • Τουριστικά έργα (ίδρυση και εκσυγχρονισμό Ξενοδοχείων, συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, σπα, μαρίνες, μονάδες τουρισμού υγείας, αθλητικός τουρισμός)
  • Ενεργειακά έργα (Φωτοβολταϊκά, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
  • Έργα περιβαλλοντικής προστασίας (ανακύκλωση νερού, αφαλάτωση, ενεργειακή μείωση)
  • Εφοδιαστικά Κέντρα (Logistics), Τεχνολογία και Καινοτομία
  • Σταθμοί αυτοκινήτων (parking) § Μεγάλο φάσμα άλλων έργων

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Αναπτυξιακός Νόμος 3299/04 δεν έχει τα όρια και τους περιορισμούς του προγράμματος ΕΣΠΑ - Ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που “έτρεξε” το προηγούμενο διάστημα για δυο σημαντικούς λόγους:

1.Δεν υπάρχει όριο στο μέγιστο προϋπολογισμό της πρότασης.
2.Έχει διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης και οι προτάσεις δεν αξιολογούνται συγκριτικά. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις που δεν καλύπτουν τα κριτήρια αξιολόγησης ή έχουν χαμηλή βαθμολογία και κινδυνεύουν να μην επιχορηγηθούν από το ΕΣΠΑ, είναι πολύ πιθανόν να επιχορηγούνται από τον Αναπτυξιακό Νόμο!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.


Υπεύθυνος επικοινωνίας:


Βασίλης Δ. Παππάς, τηλ: 26650.21428, email: info@epixeirein.gr, web: http://epixeirein.gr

Στην Πρέβεζα ο 15ος πανελλήνιος διαγωνισμός υποβρυχίου ψαρέματος

Στην Πρέβεζα ο 15ος πανελλήνιος διαγωνισμός υποβρυχίου ψαρέματος

Ενας πρωτότυπος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Πρέβεζα.

Μοναδικό «όπλο» όσων συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αυτό θα είναι το ψαροντούφεκο,το οποίο θα κρατούν τα μέλη του αθηναικού συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων «Γλαύκος».

Οι ψαροντουφεκάδες επέλεξαν την περιοχή της Πρέβεζας για να πραγματοποιήσουν τον 15ο πανελλήνιο διαγωνισμό ψαρέματος με την ονομασία Αλκυόνη.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή από την Κυανή Ακτή μέχρι τον Παντοκράτορα με την συμμετοχή 60 περίπου ατόμων.
Το ψάρεμα θα διαρκέσει 5 ώρες ενώ οι αθλητές –οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν πλωτά μέσα- θα συναγωνιστούν για το ποιος θα πιάσει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία της Δημοτική Αρχής, του Λιμεναρχείόυ, του ΕΚΑΒ και όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ξεχωριστή αυτή γιορτή.
Όπως τονίζει ο σύλλογος ,σε μια περιοδο με περιορισμένη τουριστική κίνηση στην πόλη της Πρέβεζας θα έρθουν για 3 μέρες περισσοτερα από 150 άτομα που θα τονώσουν την τοπική αγορά.
Η δημοσιότητα που έχει δοθεί σε άλλες περιοχές όπου έχει διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι μεγάλη ενώ ιδιαίτερη προβολή λαμβάνουν τόσο οι παραλίες όσο και τα τουριστικά αξιοθέατα του τόπου που φιλοξενεί τους ψαροντουφεκάδες.

Τα μέλη του συλλόγου «Γλαύκος» δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του ενάλιου πλούτου ενώ αναλαμβάνουν και πρωτοβουλίες για την διατήρηση, την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό της θαλάσσιας πανίδας.

Ο Δήμος της Πρέβεζας έχει ήδη δηλώσει την συμμετοχή του στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αλιεύματα θα δοθούν στο Γηροκομείο και τον ξενώνα «Ψυχαργώς»

Πήρε Σίσιτς ο ΠΑΣ Γιάννενα

Πήρε Σίσιτς ο ΠΑΣ Γιάννενα


Την απόκτηση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Λεβαδειακού, Μίρνες Σίσιτς, ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σλοβένος διεθνής ποδοσφαιριστής, που έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα συμφώνησε με τους Ηπειρώτες, με τη φανέλα των οποίων θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.
Ο 28χρονος μέσος πρωτοήρθε στην Ελλάδα το Γενάρη του 2004 για λογαριασμό του Ηλυσιακού.
Αμέσως φάνηκε ότι πρόκειται για παίκτη που θα αποτελούσε πολυτέλεια για σαφώς μεγαλύτερες ομάδες από εκείνη των Ιλισσίων που τότε αγωνιζόταν ακόμα στη Γ' Εθνική.

Το καλοκαίρι του 2004 μετεγγράφηκε στη Λάρισα και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε στο Λεβαδειακό, αλλά η ομάδα έπεσε στη Β' Εθνική.

Στο δεύτερο μισό της επόμενης περιόδου ζήτησε να δοθεί δανεικός για να παίζει στη Σούπερ Λίγκα και πήγε στον Ηρακλή, πριν επιστρέψει στους “πράσινους”, οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν ξανανέβει στην πρώτη κατηγορία.

Το επόμενο εξάμηνο γύρισε στη Λιβαδειά, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Η αγωνιστική του παρουσία ήταν εν γένει καλή, όμως την επόμενη σεζόν δεν πήρε ευκαιρίες και τον Ιανουάριο του 2009 αποχώρησε.

Άκαρπες οι έρευνες για την 73χρονη

Άκαρπες οι έρευνες για την 73χρονη

Για τέταρτη μέρα χθες κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας ερεύνησαν περιοχές στη Βερενίκη και σε γειτονικά χωριά

Συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχή μέρα χθες οι έρευνες των κλιμακίων της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας στη Βερενίκη του δήμου Μολοσσών για τον εντοπισμό μιας 73χρονης που εξαφανίστηκε εδώ και 5 μέρες.Η εξαφάνιση της Ευαγγελίας Κολιούση αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα χωριά της περιοχής, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών από τη στιγμή που ενημερώθηκαν. Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και χθες το βράδυ κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας «χτένισαν» τεράστιες εκτάσεις στο χωριό και κυρίως στον οικισμό «Βεντερίκος» όπου διέμενε η 73χρονη. Ωστόσο, ούτε και χθες –οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί- τα κλιμάκια εντόπισαν κάποιοι ίχνος ούτε και βρήκαν κάποιο στοιχείο που να μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση της εξαφανισθείσας.Τα διασωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας ξεκίνησαν χθες το πρωί, για τέταρτη μέρα, τις έρευνες και ολοκληρώθηκαν με τη δύση του ήλιου. Οι άνδρες ερεύνησαν την περιοχή «Καστρί» και επεκτάθηκαν μέχρι και το διπλανό Δοβλά του ίδιου δήμου. «Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο διοικητής της ΕΜΑΚ Βασίλης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμιά πληροφορία ούτε και κάποια μαρτυρία συγγενή ή κατοίκου».

Η εξαφάνιση

Η 73χρονη εξαφανίστηκε από το σπίτι της την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο γιος της και η εγγονή της μετέβησαν στο χωριό, αλλά δεν τη βρήκαν σπίτι, την αναζήτησαν αλλά δεν τη βρήκαν πουθενά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομικό τμήμα Ζίτσας, το οποίο από την επομένη ξεκίνησε με ειδικά κλιμάκια να ερευνά την περιοχή και παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή της ΕΜΑΚ. Στην προσπάθεια εντοπισμού συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή συγγενείς και φίλιοι της οικογένειας, κάτοικοι του χωριού αλλά χωριανοί που διαμένουν στα Γιάννενα.Και τα δύο κλιμάκια χρησιμοποιούν από την πρώτη στιγμή ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό της 73χρονης και ερεύνησαν όλες τις περιοχές γύρω από το σπίτι και τον οικισμό. Χθες, οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε γειτονικά χωριά, αλλά και πάλι απέβησαν άκαρπες. «Εμείς κάθε μέρα συνεχίζουμε τις έρευνες», είπε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, Θεοχάρης Αγόρης, σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί.Την ίδια ώρα, ο διοικητής ΕΜΑΚ δήλωνε πως έρευνες γίνονται κόμη και σε πηγάδια της περιοχής. Τα κλιμάκια ερεύνησαν σπίτια που δεν κατοικούνται ή είναι εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια, καλύβες, μισογκρεμισμένα σπίτια του χωριού καθώς και εκκλησίες.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

«Παράθυρο» για νέες τιμές στους κτηνοτρόφους

«Παράθυρο» για νέες τιμές στους κτηνοτρόφους

Άμεση και δυναμική η αντίδραση στην πρόσφατη απόφαση της νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Άμεση και χωρίς περιστροφές ήταν και η κινητοποίηση, αλλά και η επιτυχία αυτής από τους κτηνοτρόφους – παραγωγούς της Ηπείρου, συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, που αντέδρασαν στον καθορισμό των τιμών γάλακτος της νέας γαλακτοκομικής περιόδου.Σε μια συγκέντρωση με αρκετό κόσμο, αλλά και πολύ ένταση και πάθος, οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου έστειλαν το μήνυμα προς την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας πως αφενός δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις νέες τιμές και αφετέρου ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης.Επίκεντρο της διαμαρτυρίας είναι ο καθορισμός της τιμής του αγελαδινού γάλακτος που σύμφωνα με την απόφαση μειώνεται από 0,03 ευρώ έως 0,06 ανάλογα με την ποσόστωση του κάθε παραγωγού.Ύστερα από δύο ώρες εξαντλητικής συζήτησης και τοποθετήσεων από τους κτηνοτρόφους και τους πολιτικούς εκπροσώπους φορέων πο παρέστησαν, και ενώ είχε ήδη σταλεί στη διοίκηση της εταιρείας το ψήφισμα διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Παλαιοθόδωρος απέστειλε σχετική επιστολή στην οποία επισημαίνει πως το νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί μετά την έκτακτη Γ.Σ. στις 27 Ιανουαρίου θα συζητήσει μεταξύ των άλλων θεμάτων τις τιμές παραγωγού, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν θετικές εξελίξεις στην αγορά αλλά και τις απόψεις των κτηνοτρόφων.Η επιστολή αυτή ικανοποίησε εν μέρει τους κτηνοτρόφους, που επιμένουν όμως και ζητούν την άμεση ανάκληση της υπόθεσης μέχρι τον καθορισμό των νέων τιμών.Η βιαστική ανακοίνωση των τιμών, μία μόλις ημέρα μετά τον διορισμό στη θέση του προέδρου του Δ. Παλαιοθόδωρου, σε συνδυασμό με το ότι για πρώτη φορά δεν προηγήθηκε συζήτηση με τους κτηνοτρόφους προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των τελευταίων. Έτσι, από τα πυρά τους δεν ξέφυγαν ούτε τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., ούτε η διοίκηση της ΕΑΣΙ, ούτε φυσικά και ο νέος πρόεδρος.Αίσθηση επίσης προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η απουσία και των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του νομού, σε αντίθεση με τους βουλευτές Πρέβεζας και Άρτας κ.κ. Παπαχρήστο και Στασινό αντίστοιχα.

Ένταση και χειροκροτήματα
Μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 12 έξω από την γαλακτοβιομηχανία, παρατάσσοντας δεκάδες αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ.Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να καταφθάνουν και πολιτικοί εκπρόσωποι φορέων και η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχ. Τζίμα να αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν, αλλά και στα στοιχεία του ΕΛΟΓ, που αποδεικνύουν το βάσιμο των ισχυρισμών των παραγωγών.Σημείωσε μάλιστα πως για πρώτη φορά οι τιμές της ΔΩΔΩΝΗΣ ταυτίζονται απόλυτα με τις τιμές των ιδιωτικών εταιρειών, αφήνοντας να εννοηθεί πως και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ εντάσσεται στα πλαίσια του καρτέλ.Την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων προκάλεσαν κάποιοι από τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΕΑΣΙ κ. Μπαλτογιάννη, που σημείωσε ότι η γαλακτοβιομηχανία άσκησε λάθος πολιτική τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ισοσκελίσει την αυξημένη τιμή του αγελαδινού γάλακτος που έδινε τα προηγούμενα χρόνια.Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιωαννίνων Κ. Τασούλας, τόνισε ότι αποτελεί κοινή επιδίωξη η ανάκληση της απόφασης στο βαθμό που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της ΔΩΔΩΝΗΣ. Από την άλλη, όσο κάθετος για την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης ήταν ο βουλευτής Άρτας κ. Στασινός, τόσες αντιδράσεις προκάλεσε η προσπάθεια του βουλευτή κ. Παπαχρήστο να πείσει τους παριστάμενους ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. βρέθηκε προ τετελεσμένου.«Τη μία μέρα τον διόρισαν και την άλλη του πάσαραν κάποια στοιχεία με το επιχείρημα ότι πρέπει να μειωθούν οι τιμές. Εκείνος που φταίει πρωτίστως είναι η απερχόμενη διοίκηση που λειτούργησε με σκοπό να ξεπουλήσει την ΔΩΔΩΝΗ», τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας, που επέρριψε προσωπικά ευθύνες και στον Γεν. Διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας Μ. Κασσαλιά.Στο πλευρό των κτηνοτρόφων τάχθηκαν οι δήμαρχοι Πασσαρώνος και Παμβώτιδος Σ. Βλέτσας και Ευ. Πήχας, ενώ και ο νομάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μ. Χατζηεφραιμίδης τόνισαν ότι θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου το θέμα των τιμών.Παρέστησαν ακόμη και πήραν τον λόγο οι αντινομάρχες Άρτας και Πρέβεζας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πρέβεζας, ωστόσο το μεγαλύτερο χειροκρότημα εισέπραξε ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχ. Κασσής, τονίζοντας ότι ο κυρίαρχος ρόλος βαρύνει την ΕΑΣΙ.«Δε γίνεται άλλα να λέγονται πριν τις εκλογές και άλλα να εφαρμόζονται. Άνθρωποι που ζημίωσαν το συνεταιριστικό κίνημα και δεν έχουν ούτε ένα πρόβατο, ούτε μια κότα, δεν έχουν δουλειά στα Δ.Σ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.Αμέσως μετά την συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πρέβεζας Γεράσιμος Λιώλης σημείωσε ότι απέτυχε η προσπάθεια διάσπασης των κτηνοτρόφων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η Μουσική Μπάντα των παίδων Φιλιατών

Η Μουσική Μπάντα των παίδων Φιλιατών

Τραγούδια των Χριστουγέννων υπό την μουσική καθοδήγηση με μπουζούκι από τον Ακη Φατήρα έψαλαν και έπαιξαν οι μικροί μουσικοί πλησίον της βάρκας των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία Φιλιατών.
Εύγε !..για την προσπάθεια της μουσικής μπάντας των μπόμπιρων και των δασκάλουν τους.

http://filiates.blogspot.com

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: "ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝ ΟΨΗ"

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: "ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝ ΟΨΗ"

Εξελίξεις από το μεταγραφικό μέτωπο αναμένονται στον Θεσπρωτό εντός των ημερών οπότε θα ανακοινωθούν τέσσερις μεταγραφές.
Η διοίκηση της ομάδας της Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ορισμένους ποδοσφαιριστές οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Μπλόκο των συνοσιοφυλάκωνν σε 123 κιλά χασίς

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Μπλόκο των συνοσιοφυλάκωνν σε 123 κιλά χασίς


Στις 05:00 σήμερα τα ξημερώματα, στη περιοχή «Λιόψη» Ασπροκλησίου Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν έξι αγνώστων στοιχείων άτομα, πιθανόν Αλβανικής καταγωγής, που κατευθυνόταν προς το εσωτερικό της Χώρας μας.

Αντιληφθέντες τους αστυνομικούς οι παραπάνω τράπηκαν σε φυγή και κινούμενοι σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, καταδιωκόμενοι, κατόρθωσαν να διαφύγουν εισερχόμενοι στο Αλβανικό έδαφος, εγκαταλείποντας τέσσερις (4) σάκους που περιείχαν εκατόν είκοσι (120) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εκατόν είκοσι τριών (123) κιλών.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Κλοπή εικόνων και σκευών μεγάλης αξίας από τον ναό της Παναγίας (16ου αι.) στο Κουκούλι Ζαγορίου

Κλοπή εικόνων και σκευών μεγάλης αξίας από τον ναό της Παναγίας (16ου αι.) στο Κουκούλι Ζαγορίου

Θρασύτατοι ιερόσυλοι, «έγδυσαν» στην κυριολεξία την εκκλησία της Παναγίας στο Κουκούλι στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παρότι η εκκλησία είναι στο κέντρο του χωριού. Σήμερα το πρωί ο ιερέας και πιστοί του χωριού που πήγαν στην εκκλησία, την βρήκαν ρημαγμένη και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό της από ένα μικρό παράθυρο, στο οποίο έκοψαν τα σιδερένια κάγκελα. Η κλοπή έγινε τα τελευταία δύο 24ωρα, γιατί την Δευτέρα ο ιερέας πήγε στην εκκλησία και δεν είχε γίνει η λεηλασία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν κλαπεί περισσότερες από 50 Εικόνες, από τις οποίες 43 διαστάσεων 40 χ 45 εκ, και 8 διατάσεων 90 χ 80 εκ.Διαφόρων διαστάσεων είναι πολλές άλλες Εικόνες που ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί.
Επίσης έκλεψαν τα ιερά ευαγγέλια, τα εξαπτέρυγα, ιερά δισκοπότηρα, ιερά λείψανα των αγίων Παντελεήμονος και Χαραλάμπους, και διάφορα άλλα ιερά σκεύη, όλα μεγάλης αξίας που χρονολογούνται από την εποχή κατασκευής της Εκκλησίας μεταξύ 16ου και 17ου αιώνα.

Πριν λίγα χρόνια, από την ίδια εκκλησία, άγνωστοι είχαν κλέψει τον παλιό και πολύ μεγάλης αξίας Επιτάφιο.
Κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό από την κλοπή και οι δράστες έδρασαν νυκτερινές ώρες.
Από την Αστυνομία έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ευχές του Χρήστου Κατσούρα για την εορταστική περίοδο

Ευχές του Χρήστου Κατσούρα για την εορταστική περίοδο

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ.Χρήστος Κατσούρας σε μήνυμά του με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αναφέρει:

Πολλές ευχές για Καλά Χριστούγεννα.Εύχομαι το Νέο Έτος να εκπληρώσει προσδοκίες και στόχους.Ας συμμετέχουμε όλοι σε μία συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας για εμάς και τα παιδιά μας.


Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές