Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΟ
ΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

« Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, εμφανίζεται
1) ως ο… σωτήρας της οικονομίας της Ελλάδας όταν εκείνος ευθύνεται για την κατάρρευση των εσόδων,
2) ως ο δημιουργός όλων των έργων στην Ήπειρο, εκείνων των έργων που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει και
3) ως μη έχων καμιά σχέση με ρουσφετολογικές μεταθέσεις, μετατάξεις και διορισμούς, όταν η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποκάλυψε με στοιχεία την φαύλη πολιτική του.

Άλλωστε και μόνο η μετάταξη της συζύγου του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια η απόσπασή της στο πολιτικό του γραφείο στην Ηγουμενίτσα, αποδεικνύει ότι νοιάζεται πρώτα για τον εαυτό του και λίγους «εκλεκτούς» του, την ώρα που η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη στη Ήπειρο.
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
«Αιδώς Αργείοι»
Όπως είχαμε προβλέψει, η Ν.Δ., μπρος στην επερχόμενη ήττα στις βουλευτικές εκλογές τις 4ης Οκτωβρίου, εφαρμόζει πρωτόγνωρες πρακτικές με σκοπό την αρπαγή της ψήφου των Ελλήνων πολιτών. Στο νομό Θεσπρωτίας βέβαια «υπερέβη τα εσκαμμένα». Συγκεκριμένα, εκτός των διορισμών, των προκλητικών μετατάξεων των STAGE και των συμβάσεων έργου, χθες, υποψήφιος της Ν.Δ. και γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της στο νομό, απέστειλε επιστολές σε «κάθε γυναίκα της Θεσπρωτίας, κάθε εργαζόμενη, κάθε μάνα και κάθε αγρότισσα» ζητώντας την υποστήριξη τους. Φαίνεται όμως πως τα «κουκιά» δεν βγαίνουν πλέον!!! Έτσι, στις παραλήπτριες των επιστολών περιλαμβάνονται και γυναίκες οι οποίες έχουν πεθάνει από δεκαετίας τουλάχιστον. (στη διάθεση σας ικανός αριθμός). Η Ν.Δ. και ο εκπρόσωπος της εδώ υπέπεσαν σε μεγάλο ατόπημα, το οποίο φανερώνει δυο πράγματα: · * Οι μέθοδοι προσέγγισης των ψηφοφόρων της Δεξιάς δεν έχουν αλλάξει. Οι επιστολές με τα μεγάλα λόγια και τις αλαζονικές φωτογραφίες σε φυλλάδια των υποψηφίων (π.χ. ο υποψήφιος σε πρώτο πλάνο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δεύτερο πλάνο), αποσκοπούν στην ανάδειξη του προφίλ του υποψηφίου για τον «πολιτικό εκφοβισμό» των ψηφοφόρων. Πολύ θα θέλαμε να υπάρχει και μια φωτογραφία ενός πτυχιούχου να παρακαλεί για ένα STAGE στο γραφείο βουλευτή του νομού. Άλλωστε είναι μια πραγματικότητα που συνέβη πολλές φορές τα τελευταία έξι χρόνια.
* Η επιστολή προς εκλιπόντες συντοπίτες μας, εκτός της προσβολής που δέχτηκαν οι οικογένειες τους, αποδεικνύει περίτρανα την ανεπαρκή επαφή με τον κοινωνικό ιστό του υποψηφίου στο νομό.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Διορισμοί σε ανύπαρκτες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών!

Συγκλονιστικές και συνάμα δηλωτικές της αντίληψης, της νοοτροπίας και των πρακτικών που μετέρχεται η Νέα Δημοκρατία για να μειώσει το εύρος και το πλάτος της συντριβής της και ταυτόχρονα να διασωθούν οι πολιτευτές της σε κρίσιμες περιοχές είναι οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον Αντένα.

Με βάση αυτές τις καταγγελίες στις 3 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών- προσλήφθηκαν 100 υπάλληλοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους-Υπηρεσία αποκλειστικής ευθύνης του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα-, και τοποθετήθηκαν σε υπηρεσία που δεν...υπάρχει.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του Αντένα προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν σε υπηρεσία Ειδικών Λογαριασμών.

Τέτοιου είδους Υπηρεσία στο υπουργείο δεν υπάρχει. Και το ότι δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία προκύπτει από επιστολή υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΟΙΟ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Όργιο ρουσφετολογικών μεταθέσεων στρατιωτών στην Θεσπρωτία για να γλιτώσουν τον Μπέζα από τον διασυρμό!

Όργιο ρουσφετολογικών μεταθέσεων στρατιωτών στην Θεσπρωτία!Συγκεκριμένα με μια προκλητική απόφαση,περίπου 50 στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν την θητεία τους στα κέντρα εκπαίδευσης,μετατίθενται ή αποσπώνται στην παρ οπλισμένη μονάδα των Φιλιατών,χωρίς πρώτα να έχουν υπηρετήσει- όπως προβλέπει ο νόμος- σε μάχιμη μονάδα των συνόρων!!!Το νέο αυτό κ...κατόρθωμα της Κυβέρνησης,δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πανικό που επικρατεί στο "γαλάζιο" στρατόπεδο στην Θεσπρωτία και τις απέλπιδες προσπάθειες που κάνει το κράτος της δεξιάς,προκειμένου να γλιτώσει τον Αντώνη Μπέζα, από τον διαφαινόμενο διασυρμό και να του προσφέρει απλόχερα μια αξιοπρεπή ήττα.

Η δεξιά αποχαιρετά την μονοεδρική της Θεσπρωτίας


Στη γενικότερη κατάρρευση που αυτή την προεκλογική περίοδο χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται και η μονοεδρική περιφέρεια της Θεσπρωτίας.Πέντε μόλις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές η κατάσταση στο γειτονικό νομό δεν θυμίζει τίποτα από τη αντίστοιχη προεκλογική περίοδο του 2007. Τα σημάδια «κόπωσης» του κυβερνώντος κόμματος αποτυπώθηκαν ήδη στις κάλπες στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, όπου η Ν.Δ. είδε τα εκλογικά ποσοστά της να συρρικνώνονται και να υποχωρούν σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Το χειρότερο, πάντως, ήταν το γεγονός ότι μετά από 9 σχεδόν χρόνια το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοκαθεδρία και μάλιστα σε μια περίοδο που ο νομός είχε και εκπρόσωπο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.Η παρουσία του Αντώνη Μπέζα στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αρκετή για να διατηρήσει την υπεροχή της Ν.Δ. στο νομό Θεσπρωτίας. Μάλιστα, τοπικά στελέχη εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιλογές του επέτειναν επί της ουσίας την αμφισβήτηση των ψηφοφόρων κατά πόσο εφαρμόστηκε στην περιοχή το αξίωμα «σεμνά και ταπεινά». Σήμερα, αμφισβητείται ευθέως η μέχρι προ διετίας πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. και ταυτόχρονα εκτιμάται ότι η βουλευτική έδρα της Θεσπρωτίας τείνει όλο και περισσότερο να αλλάξει χέρια και ο επόμενος βουλευτής να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Πετρέλαια και ΜΑΤ

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου ήταν το πρώτο «καμπανάκι» που έκανε τους επιτελείς της Ρηγίλλης να ανησυχούν. Το κλίμα στο κυβερνών κόμμα άρχισε να γίνεται ομιχλώδες καθώς συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και πρωτοβουλίες προκάλεσαν την οξεία εσωκομματική αντιπαράθεση των στελεχών. Επιπροσθέτως, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, καθώς είδαν το νομό Θεσπρωτίας να «πρωταγωνιστεί» στην εθνική επικαιρότητα για ζητήματα «διαφάνειας των αιρετών» και της κυβερνητικής «κοινωνικής αναλγησίας».Ένα κλασικό παράδειγμα αποτελεί η σιωπή που ακολούθησε στην οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Θωμά Δήμα, στο θέμα της εγκατάστασης δεξαμενών πετρελαιοειδών κοντά στη Ηγουμενίτσα. Η παραίτηση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ συνοδεύτηκε, δύο μήνες αργότερα, από τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), ενώ αιχμές είχε αφήσει εναντίον του υφυπουργού Οικονομικών ότι είχε γνώση του θέματος. «Λαβωμένος» βγήκε ο Α. Μπέζας από την τακτική που ακολούθησε στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι. Στην προεκλογική περίοδο του 2007 είχε υποσχεθεί στους κατοίκους του χωριού και σε φορείς του δήμου Παραμυθιάς ότι το έργο δεν θα κατασκευαστεί στην επιλεγείσα έκταση, αλλά αργότερα η Περιφέρεια Ηπείρου χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για την εγκατάσταση του εργολάβου. Μάλιστα, μια από τις ακραίες αντιδράσεις των κατοίκων ήταν να αποκλείσουν κεντρικό δρόμο της Ηγουμενίτσας και ταυτόχρονα να προξενήσουν φθορές στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού.

Υπεροχή ΠΑΣΟΚ

Η εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών ανέδειξε τη διαρκή πτώση της Ν.Δ. και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στο γειτονικό νομό. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 40,4% έναντι 36,9% της Ν.Δ. ανατρέποντας τους έως τότε εκλογικούς συσχετισμούς. Η αλλαγή αυτή στο εκλογικό σώμα άλλαξε και την ψυχολογία των κομματικών επιτελείων των δύο μεγάλων κομμάτων, φέροντας το κυβερνών κόμμα κοντά στην ψυχολογική ήττα των επικείμενων εθνικών εκλογών.Υπενθυμίζεται, δε, πως μία μόλις εβδομάδα πριν τις κάλπες του Ιουνίου ο Κ. Καραμανλής πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην Ηγουμενίτσα, αλλά στη μονοεδρική αυτή περιφέρεια οι ψηφοφόροι προτίμησαν να αναδείξουν πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε, και γνωρίζοντας ότι το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών παρέμενε ανοιχτό, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τον Α. Μπέζα για να διατηρήσει η Ν.Δ. την έδρα που κατέχει. Πάντως, γαλάζια στελέχη εκτιμούν πως «η απώλεια της έδρας είναι κοντύτερα από κάθε άλλη φορά» και αποφεύγουν να υπερασπιστούν την πολιτική των μετατάξεων του υφυπουργού στα τελωνεία της περιοχής ή και τις «επιλεκτικές μετατάξεις συγγενών φίλων λίγο πριν την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών», όπως πρόσφατα κατήγγειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθη Αλβανός για τον βιασμό Αγγλίδας στα Σύβοτα
Θέμα λίγου χρόνου αποτέλεσε για την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας η διαλεύκανση της καταγγελίας που έκανε Αγγλίδα ότι έπεσε θύμα βιασμού. Η 25χρονη εργάζεται σε ξενοδοχείο των Συβότων και πριν τρεις ημέρες κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι το βράδυ και ενώ είχε φύγει από την δουλειά της, ο άνδρας που την μετέφερε με το αυτοκίνητο την οδήγησε σε ερημικό μέρος και την βίασε.
Η νεαρή είχε τελειώσει την εργασία της και είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι της.
Ο νεαρός άνδρας που πέρασε με το αυτοκίνητό του σταμάτησε και προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει. Εκείνη δέχθηκε, αλλά ο οδηγός αντί να κινηθεί προς το σπίτι της άλλαξε πορεία και την οδήγησε σε απόμερο σημείο της περιοχής. Εκεί, παρά την αντίδραση που προέβαλε και την προσπάθειά της να ξεφύγει, εκείνος την βίασε.
Την επόμενη η κοπέλα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, η οποία κινήθηκε αστραπιαία και μετά από πολλές προσαγωγές που έκανε έφτασε στον δράστη.
Πρόκειται για έναν Αλβανό, ίδιας περίπου ηλικίας, ο οποίος ζει και εργάζεται στα Σύβοτα.
Ο δράστης, αμέσως μετά την σύλληψή του, ομολόγησε την πράξη του και οδηγείται πλέον στην Δικαιοσύνη.
«Καρτέρι» σε 110 κιλά χασίς
Εκατόν δέκα κιλά χασίς, αποπειράθηκε να μεταφέρει στην Αθήνα ένας Αλβσνός, ο οποίος όμως έπεσε πάνω στο μπλόκο της Αστυνομίας, που ήταν στημένο κοντά στο Καρτέρι Θεσπρωτίας. Ο Αλβανός είχε παραλάβει την ποσότητα από σημείο κοντά στα σύνορα, όπου εκεί το είχαν μεταφέρει άλλοι συμπατριώτες του. Λίγο πριν τις πέντε το πρωί, αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο, σταμάτησαν το αυτοκίνητο στην θέση Παλιόκαστρο του Δήμου Μαργαριτίου. Ανοίγοντας το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, έπεσαν πάνω στα τσουβάλια και τους σάκους με το χασίς. Ο Αλβανός συνελήφθη, ενώ τα ναρκωτικά και το ΙΧ κατασχέθηκαν. Από την προανάκριση προέκυψε ότι προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αθήνα, όπου εκεί θα παραδίδονταν σε άλλα άτομα προκειμένου να γίνει η διακίνηση σε μικροποσότητες. Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία που καταγράφει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στον Αστυνομικό της Διευθυντή Γιώργο Χήτα για την μεθοδικότητα που εργάζεται και την αποτελεσματικότητα που υπάρχει.
Σιάτιστα: Ιππικός Αγώνας
Στις 27 Σεπτεμβρίου το πρωί διεξήχθησαν στη Σιάτιστα με επιτυχία οι πρώτοι Πανελλήνιοι Ιππικοί Αγώνες πλαγιοτροχιαστών – αραβανίσια και καλπασμού που διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας. Στους αγώνες συμμετείχαν 26 άλογα ενώ διαγωνιζόμενοι και φίλοι του αλόγου ήρθαν από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως Ηγουμενίτσα, Νάουσα, Κρόκο Κοζάνης, Κοζάνη, Λαγκαδά, Θέρμη Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Πτολεμαϊδα, Μυτιλήνη, Χίο, Πάτρα, Βόλο, Βόνιτσα, Τίρναβο και φυσικά από την πόλη μας τη Σιάτιστα. Τα άλογα έτρεξαν σε 3 κατηγορίες: •Αραβανίσια αρσενικά •Αραβανίσια θηλυκά •Καλπαζιάρικα Νικητές των αγώνων αναδείχθηκαν οι εξής: Στα αραβανίσια αρσενικά: 1ος ο Ντιός Αναστάσης με το Μπουγιάν (Σιάτιστα). 2ος ο Γκουτζιαμάνης Χριστόφορος με τον Μπρένη ( Κοζάνη). 3ος ο Μπατσής Κωνσταντίνος με τον Ψαρή(Σιάτιστα). Στα αραβανίσια θηλυκά: 1ος ο Τσίτσας Μιχαήλ με τη Ναολίνα(Σιάτιστα). 2ος ο Γόγολος Δημήτριος με την Καλονή (Ηγουμενίτσα). 3ος ο Τζιούκαλιας Ναούμ με τη Βάνα(Σιάτιστα). Στα καλπαζιάρικα: 1ος ο Βασιλείου Στέριος με το Μακεδόνα(Λαγκαδά). 2ος ο Τανούρης Χρήστος με την Κίρκη(Θέρμη). 3ος ο Τσιότσιος Μάρκος με τον Ανδαλουσιάνο(Σιάτιστα). Το Δ.Σ. του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και όλους τους φίλους του αλόγου και του Συλλόγου που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί το Δήμο Σιάτιστας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Εκφράζει δε τα συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες και δίνει ραντεβού για του χρόνου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Όσο πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας που πλαισιώνεται από το γραφείο του κ. Μπέζα, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας και όσους δημάρχους τους «υπηρετούν», καταφεύγουν σε ενέργειες που προσβάλλουν τους ψηφοφόρους του νομού με σκοπό την «αρπαγή» της ψήφου.
Καταγγέλλουμε συγκεκριμένο οργανισμό του νομού και τους διορισμένους επικεφαλής του, που το τελευταίο διάστημα, έχουν διαθέσει παράνομα ποσό, πάνω από 200.000€ σε χορηγίες, με σκοπό τη «σωτηρία» ενός και μόνο υποψηφίου της Ν.Δ, που με εντολή του άλλωστε έχουν διανεμηθεί αυτά τα χρήματα.
Αποτελεί δικαίωση το ερώτημα του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργου Παπανδρέου: «που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων?».
Καταγγέλλουμε επίσης την πρακτική της Ν.Δ από την ημέρα της προκύρηξης των εκλογών,που με εκβιαστικό τρόπο, «διορίζουν» χωρίς διαδικασίες νέους και νέες σε προγράμματα stage και συμβάσεις έργου, που πρόκειται να γίνουν μετά τις εκλογές.
Ας σταματήσει πλέον αυτή η κοροϊδία που καπηλεύεται τα όνειρα των νέων για δικαίωμα στην «ανθρώπινη εργασία» με ικανοποιητικό μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει σχέδιο για την εργασία των νέων που η πολιτική της Ν.Δ τα τελευταία 6 χρόνια έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Ε.Ε στην ανεργία των νέων.
Οι νέοι έχουν όραμα, είναι υπερήφανοι και αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας. Δεν «εξαγοράζονται» οι συνειδήσεις τους με προεκλογικά τερτίπια αυτών που θέλουν να «σώσουν το τομάρι τους» στις επικείμενες εκλογές.
Ο χρόνος και ο τρόπος που γίνονται αυτοί οι προεκλογικοί διορισμοί φανερώνουν τη κοροϊδία.
Οι «ημέτεροι» και οι «συγγενείς» έχουν ήδη μεταταγεί ή διοριστεί σε προνομιούχες θέσεις στο δημόσιο.
Τους γνωρίζουμε όλοι.
Σας καλούμε λοιπόν να καταδικάσετε με τη ψήφο σας αυτές τις πρακτικές και τη Κυριακή να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η Θεσπρωτία για ακόμη μια φορά, θα είναι πρωτοπόρος στην αλλαγή που έρχεται και θα πιστοποιηθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.


ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η Εγνατία δεν είναι βοσκότοπος!

Η Εγνατία δεν είναι βοσκότοπος!

Σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο, όπως είναι η Εγνατία, είναι λογικό να βλέπεις να περνούν οχήματα, αλλά όχι κοπάδια ζώων. Δυστυχώς, τα περιστατικά δεν είναι λίγα και αργά η γρήγορα, εάν η κατάσταση δεν διορθωθεί, θα θρηνήσουμε θύματα.
Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, ένα κοπάδι από πρόβατα «εισέβαλε» στο οδόστρωμα και έκλεισε τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Τελευταία στιγμή κατάφεραν να σταματήσουν τα οχήματά τους οι διερχόμενοι οδηγοί, και ο δρόμος άνοιξε μόνο μετά από την παρέμβαση της τροχαίας. Από τότε που ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, δεκάδες είναι τα τροχαία με θύματα αρκούδες!
Οι φράκτες που έχουν τοποθετηθεί δεν επαρκούν ή έχουν κενά ή εύκολα παραβιάζονται, με αποτέλεσμα ζώα της άγριας πανίδας ή κοπάδια αιγοπροβάτων να μπαίνουν στο δρόμο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.



Στο Ελευθεροχώρι Παραμυθίας, στην Θεσπρωτία, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τράβηξε η φωτογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Παρασκευή Παππά, μια αγελάδα βόσκει στο πλάι του λεγόμενου κλειστού αυτοκινητόδρομου!
«Χάρισε» ξανά φορολογική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
 

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας έσπευσε να «χαρίσει» φορολογική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, την οποία είχε στερηθεί με ισάριθμες αποφάσεις της Θ ΔΟΥ, για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά και την παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των υπαλλήλων του δήμου, χωρίς να έχει αποδοθεί στην Εφορία.
Με ερώτησή τους προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν τον υφυπουργό Οικονομικών ότι με μια προκλητική, παράνομη και ανεύθυνη ενέργεια συγκαλύπτει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο για το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό σκάνδαλο της χώρας.
Απόφαση
Με απόφασή του στις 19/8 ο κ. Μπέζας προέβη εκ νέου σε άρση των περιοριστικών μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου (στέρηση φορολογικής ενημερότητας), που είχαν ληφθεί στις 11/8 από τη Θ ΔΟΥ, όπως είχε κάνει και τον Ιούλιο σε άλλη ανάλογη ενέργεια της ίδιας Εφορίας, η οποία διενεργεί ελέγχους για την παρακράτηση του ΦΜΥ.
Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα, που παραδόθηκε στις αρχές Αυγούστου στο υπουργείο και στον δήμο, μόνο για τον ΦΜΥ τα χρέη αφορούν σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προσαυξήσεις σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Οπως αναφέρουν οι επτά βουλευτές, η ενέργεια του κ. Μπέζα είναι παράνομη, αφού παραβιάζει το Αρθρο 14 του Ν. 2523/97.
Σύμφωνα με αυτόν για την άρση των περιοριστικών μέτρων χρειάζεται διοικητική επίλυση ή δικαστικός συμβιβασμός ή κατ άλλο τρόπο διοικητική περαίωση της φορολογικής διαφοράς ή καταβολή ποσού πάνω από 70% του συνόλου των οφειλομένων.

Στη ζώνη του λυκόφωτος ένας στους τρεις γαλάζιους βουλευτές

Στη ζώνη του λυκόφωτος ένας στους τρεις γαλάζιους βουλευτές
Οι σκληρότερες μάχες θα γίνουν στις τετραεδρικές και πενταεδρικές περιφέρειες, από όπου και προέρχεται το «μπόνους» των 40 εδρών του πρώτου κόμματος, ενώ προβλέ πεται «σφαγή» στις 8 μονοεδρικές
Αν η Ν.Δ. δεν ξεπεράσει το 36% το βράδυ της επόμενης Κυριακής στη νέα Βουλή αναμένεται να έχει 97 βουλευτές


Σφαγή γαλάζιων αναμένουν στη Ρηγίλλης, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα ξεπεράσει το 36% στο βράδυ της επόμενης Κυριακής. Σε αυτή την περίπτωση, στη νέα Βουλή αναμένεται να έχει έως 97 βουλευτές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. δύσκολα θα διατηρήσει την έδρα του στη νέα Βουλή.



Όπως επισημαίνει ο εκλογικός αναλυτής κ. Θοδωρής Λιβάνιος, οι σκληρότερες μάχες θα γίνουν στις τετραεδρικές και πενταεδρικές περιφέρειες, από όπου και προέρχεται το «μπόνους» των 40 εδρών του πρώτου κόμματος.

Στις τετραεδρικές περιφέρειες (Έβρος, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Βοιωτία, Κορινθία και Χανιά) η Ν.Δ. το 2007 είχε εκλέξει τρεις βουλευτές έναντι ενός του ΠΑΣΟΚ. Η αναλογία αυτή σε πιθανή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αντιστραφεί σε τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έναντι ενός της Ν.Δ. Πιθανή εξαίρεση αποτελούν οι περιφέρειες του Έβρου και της Πέλλας, όπου ο ΛΑΟΣ διεκδικεί μία έδρα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις πενταεδρικές (Ιωάννινα, Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Δωδεκάνησα) περιφέρειες, όπου και πάλι η Ν.Δ. είχε τη μερίδα του λέοντος το 2007, αναμένεται απώλεια δύο γαλάζιων εδρών (με εξαίρεση τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία, όπου μπορεί η Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις να διατηρήσει τις δύο έδρες).

Στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας η Ν.Δ. πιθανότατα θα εκλέξει 5 βουλευτές έναντι των 7 που είχε στην απερχόμενη Βουλή, ενώ στη Β΄ Αθήνας οι βουλευτές που θα καταλάβουν από τη 12η θέση και κάτω δεν έχουν δεδομένη την παρουσία τους στη νέα Βουλή. Στη Β΄ Αθηνών, μάλιστα η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερη σκληρή, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη, τα οποία πιθανόν δεν θα ανανεώσουν τη κοινοβουλευτική θητεία τους. Στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά ενδεχομένως οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. θα περιοριστούν στον ένα, ενώ και στην Β΄ Πειραιά, σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν ξεπεράσει το 25%, θα εκλέξει μόλις έναν βουλευτή έναντι των τριών που έχει τώρα. Τέλος, στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, η απώλεια μιας έδρας είναι δεδομένη.

Από τις τριεδρικές περιφέρειες, στην Κέρκυρα και στη Λέσβο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα εκλέξουν από έναν βουλευτή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει δύο βουλευτές στην Ξάνθη, στη Ροδόπη έναντι ενός της Ν.Δ. Οι δύο βουλευτές Λακωνίας της Ν.Δ. δεν απειλούνται λογικά στην καλύτερη από πλευράς επίδοσης περιφέρεια της Ν.Δ. Στις υπόλοιπες τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Δράμα, Κιλκίς, Κυκλάδες), όπου η Ν.Δ. είχε εκλέξει το 2007 δύο βουλευτές έναντι του ΠΑΣΟΚ, μόνο βέβαιο είναι ότι από μία έδρα θα λάβουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., ενώ η τύχη της τρίτης έδρας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κόμματος που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία στην περιφέρεια και από των μικρότερων κομμάτων, που υπό προϋποθέσεις (με ποσοστό στην περιφέρεια άνω του 7%) μπορούν να διεκδικήσουν μία από αυτές. Ειδικότερα στην Αργολίδα, όπου από τη Ν.Δ. μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Μανώλη συμμετέχουν οι Έλσα Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Κρανιάς (που αντικατέστησε για δύο ημέρες στη Βουλή τον Γιάννη Μανώλη) και ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, η μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να εκλέξει έναν μόνο βουλευτή.

Από τις 8 μονοεδρικές της χώρας (Γρεβενά, Φωκίδα, Ευρυτανία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Σάμος και Θεσπρωτία), το 2007 η Ν.Δ. είχε επικρατήσει στις 6 από αυτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα στην Ευρυτανία και στη Ζάκυνθο. Στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις την επικράτησή του στις 7 από αυτές (πλην της Φωκίδας) με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής οι Χρήστος Φώλιας στα Γρεβενά, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στη Θεσπρωτία και οι Θαλασσινός Θαλασσινός, Θεόδωρος Σολδάτος, Αλέξανδρος Παρίσης σε Σάμο, Λευκάδα και Κεφαλονιά αντίστοιχα. Είναι προφανές ότι αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις σε περιφέρειες στις οποίες η Ν.Δ. αναμένεται να χάσει έδρες, βρίσκονται υποψήφιοι που έχουν δεχθεί σκληρή κριτική, όπως ο Γ. Αλογοσκούφης (Α΄ Αθηνών), Ευαγγ. Μπασιάκος (Βοιωτία), Αλ. Κοντός (Ξάνθη), Βασ. Μιχαλολιάκος (Α΄ Πειραιά), Φεβρ. Πατριανάκου (Λακωνία).
ΠΑΣΟΚ - Μ. Καρχιμάκης: Πως παρανομεί ο κ. Α. Μπέζας
Με την υπ.αριθμ. πρωτ. 1081315/12727/ΔΕ.Γ/19.8.2009 απόφασή του, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, προέβη σε άρση εκ νέου των περιοριστικών μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου (στέρηση φορολογικής ενημερότητας) που ελήφθησαν με την υπ.αριθμ.10930/11.8.2009 ενέργεια της Θ' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, παρά την προηγηθείσα αυθαίρετη και παράνομη πρώτη άρση των αρχικά - από Ιούλιο 2009 - επιβληθέντων περιοριστικών μέτρων από την ίδια Δ.Ο.Υ. κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κατά τον τρόπο αυτόν ο Υφυπουργός εμφανίζεται να αντιδικεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του, οι οποίες εφαρμόζουν τους Νόμους, προκειμένου να συγκαλύψει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Θεσσαλονίκης διερευνάται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές (ήδη έχει κινηθεί διαδικασία προανάκρισης) αλλά και από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών, το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό σκάνδαλο της χώρας που αφορά σε υπεξαίρεση ποσού πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι η υπεξαίρεση δεν αφορούσε μόνον τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αλλά και σε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και άλλες κρατήσεις υπέρ τρίτων.
Η Θ' Δ.Ο.Υ. διενεργεί ελέγχους και στις αρχές Αυγούστου παρέδωσε στο Υπουργείο αλλά και στον Δήμο το πρώτο πόρισμα, και μόνον για το Φ.Μ.Υ., στο οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρέη αφορούν σε 5,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ και οι προσαυξήσεις σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Με την από 23/7/2009 ερώτηση μας προς τον Πρωθυπουργό, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ, καταγγείλαμε ότι ο Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας συγκαλύπτει παράνομα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ότι η Απόφασή του να αναστείλει τα περιοριστικά μέτρα της Θ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης λόγω υπεξαίρεσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, είναι παράνομη επειδή παραβιάζει το άρθρο 14 του Ν.2523/97.
Πράγματι, σύμφωνα με τον ως άνω Νόμο, για την άρση των περιοριστικών μέτρων, χρειάζεται διοικητική επίλυση ή δικαστικός συμβιβασμός ή κατ άλλο τρόπο διοικητική περαίωση της φορολογικής διαφοράς ή καταβολή ποσού πάνω από 70% του συνόλου των οφειλομένων φόρων, τελών και εισφορών μετά των νομίμων προσαυξήσεων ή προστίμων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως πληροφορούμεθα, ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από υπεξαίρεση Φ.Μ.Υ. συν τις προσαυξήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Επειδή τόσο από την 26/6/2009 Ειδική Έκθεση Ελέγχου της Θ Δ.Ο.Υ., όσο και από την πρόσφατη Έκθεση του Αυγούστου προκύπτει ότι δεν πρόκειται περί φορολογικών παραβάσεων απλώς, αλλά από σειρά ποινικών παραβάσεων που σχετίζονται με πλαστογραφίες στοιχείων και το ποσό που παρακρατήθηκε, η μεθόδευση και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν είναι κακουργηματικές πράξεις, όπως επανειλημμένα έχει δημοσιευτεί στις τοπικές αλλά και στις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, απασχολεί δε επί διετία τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Ερωτάστε:
1. Είναι επιτέλους τόσο ισχυροί οι λόγοι αλληλεξάρτησης μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ώστε να οδηγούν σε αυτήν την προκλητική, παράνομη και ανεύθυνη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, συγκάλυψη και ανοχή σε κακουργηματικές πράξεις κλοπής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και κατ εξακολούθηση πλαστογραφήσεων, οι οποίες ναι μεν διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη ως προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, πλην όμως είναι δεδομένη η τεράστια, τουλάχιστον, πολιτική ευθύνη του εκλεκτού σας Δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου;
2. Γιατί ο αρμόδιος Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας επιμένει για δεύτερη φορά να εκδίδει παράνομες αποφάσεις συγκάλυψης χωρίς την επιβολή των νομίμων προϋποθέσεων, όπως μερική καταβολή ποσού άνω του 70% των υπεξαιρεθέντων και οφειλομένων φόρων, τελών και εισφορών και με καταλογισμό στους υπευθύνους.

Οι Βουλευτές
Καρχιμάκης Μιχάλης
Μπόλαρης Μάρκος
Νιώτης Γρηγόρης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Αράπογλου Χρύσα
Δριβελέγκας Γιάννης
Αηδόνης Χρήστος

Οι δουλέμποροι «φλερτάρουν» με Ηγουμενίτσα

Οι δουλέμποροι «φλερτάρουν» με Ηγουμενίτσα

Μετά τα αυστηρά μέτρα στην Πάτρα



Το ορατό ενδεχόμενο να μετατραπεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε κύρια πύλη εξόδου των λαθρομεταναστών προς την Ιταλία, παίρνοντας τη θέση που κατείχε μέχρι πρόσφατα το λιμάνι της Πάτρας, αντιμετωπίζουν οι διωκτικές αρχές στην Ηπειρο.

Σκηνές έντασης σαν αυτές της Πάτρας με τους εξαθλιωμένους οικονομικούς μετανάστες να προσπαθούν να σπάσουν τους κλοιούς φύλαξης των λιμενικών εγκαταστάσεων και να μπουν στα πλοία της γραμμής για την Ιταλία ζει συχνά - πυκνά το λιμάνι της Θεσπρωτίας, γεγονός που έχει οδηγήσει τις λιμενικές και τις αστυνομικές αρχές του νομού στον πλήρη συντονισμό των ενεργειών τους για τη φύλαξη των ζωνών εντός και εκτός των εγκαταστάσεών του. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας προχώρησε πρόσφατα στη συγκρότηση ειδικής ομάδας 20 - 30 αστυνομικών με βασικό αντικείμενο δράσης της τη λαθρομετανάστευση. Είναι μάλιστα η μοναδική αστυνομική υπηρεσία στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών από την Αλβανία μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων και ταυτόχρονα της παράνομης εξόδου μεταναστών προς την Ιταλία από ασιατικές χώρες (Ιρακινών, Κούρδων, Αφγανών, Πακιστανών κ. ά.).

Οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, καθώς έχουν ενδείξεις ότι τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών έχουν μετατοπίσει βορειότερα τις προωθήσεις τους βάζοντας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον στόχο τους.

Βασικοί λόγοι

«Δύο είναι οι βασικότεροι λόγοι γι’ αυτό» ανέφερε στην «Κ» αξιωματικός του Λιμενικού. «Ο πρώτος σχετίζεται με τη μεγάλη σκούπα της Πάτρας και τα αποτρεπτικά μέτρα που ελήφθησαν εκεί με αποτέλεσμα λαθρομετανάστες και κυκλώματα να στραφούν προς την Ηγουμενίτσα. Ο δεύτερος σχετίζεται με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού που επιτρέπει πλέον στα κυκλώματα να κερδίζουν χρόνο, καθώς μίκρυνε η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και τον Εβρο μέσω του οποίου εισέρχεται στη χώρα μας το 52% των λαθρομεταναστών».

Ηδη τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας καταγράφουν αύξηση των συλληφθέντων λαθρομεταναστών που επιχειρούν να μπουν σε κάποιο από τα δώδεκα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων που κατευθύνονται καθημερινά στα ιταλικά λιμάνια. Το 2008 είχαν συλληφθεί συνολικά 823 λαθρομετανάστες, αριθμός που ξεπεράστηκε στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2009.

Δύο από τους λαθρομετανάστες μέσα στο 2009 έχουν χάσει τη ζωή τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσπαθώντας να τρυπώσουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Για τη μία περίπτωση, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναμένει πόρισμα συμπληρωματικής ΕΔΕ σχετικά με τις συνθήκες θανάτου 29χρονου Κούρδου που σύμφωνα με τις καταγγελίες συμπατριωτών του είχε ξυλοκοπηθεί από λιμενικούς, ενώ στην άλλη, λαθρομετανάστης έχασε τη ζωή του πηδώντας από φορτηγό στο οποίο είχε μπει κρυφά, όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν κατευθυνόταν σε πλοίο αλλά είχε πάρει τον δρόμο προς τα Γιάννενα. Οι οδηγοί των φορτηγών είναι οι δεύτεροι μετά τα κυκλώματα των διακινητών που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς εισπράττοντας 500 ευρώ από τον καθένα για τη λαθρεπιβίβαση.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακα, «τους τελευταίους μήνες παρατηρείται βελτίωση της κατάστασης στον χώρο του νέου λιμένα και σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα». Εκεί συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες περιμένοντας την ευκαιρία για το πέρασμα στην Ιταλία.



Από την Πάτρα στην Ηγουμενίτσα οι μετανάστες

Μέτρα του Λιμενικού

Σκηνές έντασης σαν αυτές της Πάτρας, με τους εξαθλιωμένους οικονομικούς μετανάστες να προσπαθούν να σπάσουν τους κλοιούς φύλαξης των λιμενικών εγκαταστάσεων και να εισέλθουν στα πλοία της γραμμής για την Ιταλία, ζει συχνά το λιμάνι της Θεσπρωτίας. Ηδη έχει συγκροτηθεί ειδικό Σώμα αστυνομικών που συνεργάζεται με τους λιμενικούς για να μη γίνει η Ηγουμενίτσα, Πάτρα. Ακριβώς το γκρέμισμα του καταυλισμού και η «εκκαθάριση» του λιμανιού από τους αλλοδαπούς στην πρωτεύουσα της Αχαΐας έσπρωξε τα «κυκλώματα» προς Βορράν. Ενας επιπλέον λόγος που οι δουλέμποροι προτιμούν τώρα την Ηγουμενίτσα είναι η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η οποία μίκρυνε πολύ τις αποστάσεις.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΤΙΤΑΝΙ"

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ  
 Ιωάννινα, 23 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18:00, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος” της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες κατά το σχολικό έτος 2006-2007 μαθητές της Α' τάξης των Γυμνασίων της Ηπείρου, προσφέροντάς τους από έναν φορητό υπολογιστή.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΖΩΝΕΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΖΩΝΕΣ

ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


To ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο, θα βοηθήσει στην μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί, για πρώτη φορά στην περιοχή μας ένας ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός των παραθαλάσσιων περιοχών των Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

To Ειδικό Πλαίσιο, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη του παράκτιου χώρου, στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην ενίσχυση της περιφερειακής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής. Στο Ειδικό Πλαίσιο προβλέπεται η διαφοροποίηση σε τρεις ζώνες, οι οποίες διαθέτουν χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα και που προσδιορίζονται κατ' αρχήν ανάλογα με την απόστασή τους από την ακτογραμμή. Οι ζώνες αυτές είναι οι εξής:

Κρίσιμη Ζώνη: Πρόκειται για το πλέον ευαίσθητο περιβαλλοντικά κομμάτι του παράκτιου χώρου, το μέτωπο στο μεταίχμιο μεταξύ ξηράς και θάλασσας που παράλληλα δέχεται σημαντικές πιέσεις από ανθρώπινες δραστηριότητες. Το θαλάσσιο τμήμα εκτείνεται από την ακτογραμμή μέχρι την ισοβαθή των 10 μέτρων, οπωσδήποτε όμως με πλάτος μεγαλύτερο των 100 μέτρων από την ακτογραμμή. Το χερσαίο ξεκινά από την ακτογραμμή και εκτείνεται προς την ξηρά σε ζώνη πλάτους 100 μέτρων από την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού (ή το χειμέριο κύμα όπου αυτή δεν είναι καθορισμένη). 4 Δυναμική Ζώνη: Το θαλάσσιο τμήμα ξεκινά από το όριο της Κρίσιμης Ζώνης και εκτείνεται μέχρι την ισοβαθή των 50 μέτρων. Σε κάθε περίπτωση το ακραίο προς την θάλασσα όριό της δεν μπορεί να απέχει λιγότερο των 200 μέτρων από την ακτογραμμή. Το χερσαίο τμήμα ξεκινά από το ακραίο προς την ξηρά όριο της Κρίσιμης Ζώνης και εκτείνεται κατ’ ελάχιστον σε ζώνη πλάτους 200 μέτρων από την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού (ή το χειμέριο κύμα όπου αυτή δεν είναι καθορισμένη).
Υπόλοιπη Παράκτια Ζώνη: Το θαλάσσιο τμήμα της εκτείνεται από το εξώτερο προς τη θάλασσα όριο της Δυναμικής Ζώνης μέχρι το όριο των χωρικών υδάτων. Το χερσαίο τμήμα της εκτείνεται μέχρι και τα ακραία προς την ενδοχώρα διοικητικά όρια των αντίστοιχων παράκτιων ΟΤΑ ή μέχρι υψόμετρο 600 μ. αν η εν λόγω ισοϋψής βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των οικείων Ο.Τ.Α. Το εύρος αυτής της ζώνης θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προσδιορισμού κατά περίπτωση, με βάση τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία.
Ειδικότερα για την «Κρίσιμη Ζώνη», η οποία αποτελεί το πιο ευαίσθητο τμήμα του παράκτιου χώρου, προβλέπονται τα εξής:

Στο θαλάσσιο τμήμα επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, οι ερευνητικές εργασίες κ.λπ.

Επιτρέπονται, επίσης, συγκεκριμένα έργα, όπως λιμενικές εγκαταστάσεις και ήπια τεχνικά έργα προστασίας των ακτών.

Απαγορεύεται ή περιορίζεται στο ελάχιστο αναγκαίο η κίνηση ή αγκυροβόληση θαλάσσιων σκαφών σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Στο χερσαίο τμήμα από την ακτογραμμή έως τα 50 μέτρα δεν επιτρέπεται καμία νέα κατασκευή (πλην ελάχιστων αναγκαίων ήπιων εξαιρέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα) και επίσης απαγορεύεται ή περιορίζεται στο ελάχιστο αναγκαίο η κίνηση και στάθμευση οχημάτων.

Στο χερσαίο τμήμα από τα 50 ως τα 100 μέτρα επιτρέπεται κάποια δόμηση, αλλά μόνον υπό συγκεκριμένους αυστηρούς όρους (χρήσεων, αποστάσεων, αρτιοτήτων, μεγεθών), λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλεπόμενα από τα Ειδικά Πλαίσια πού έχουν ήδη προηγηθεί, και διασφαλίζοντας το δικαίωμα πρόσβασης για αναψυχή των πολιτών.
Τυχόν παλαιότερες αυστηρότερες ρυθμίσεις ως προς τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, κατισχύουν των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.
Στο χερσαίο τμήμα της «Δυναμικής Ζώνης» προβλέπεται ότι:

Σε περιοχές επέκτασης των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών προ του 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων τα κτίρια των προβλεπομένων χρήσεων (οι οποίες οφείλουν να συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής) δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 60% της κάλυψης των οικοπέδων και τους τρεις ορόφους.

Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και ορίων οικισμών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο, απαγορεύεται η δημιουργία ορισμένων χρήσεων (όπως νέων εγκαταστάσεων βιομηχανίας/βιοτεχνίας).

Επιπλέον, ενθαρρύνεται -όπου αυτό είναι δυνατόν- η δημιουργία περισσοτέρων ελευθέρων και πρασίνων χώρων, η χρήση των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής καθώς και η χρήση ανανεώσιμων κι εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ως συμπληρωματικών μέσων υλοποίησης των στόχων του παρόντος Πλαισίου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο του Τουρισμού, στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές του παράκτιου χώρου (συμπεριλαμβανομένων και των μητροπολιτικών περιοχών) και στα νησιά, διακρίνεται ζώνη υψηλής ανταγωνιστικότητας διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία εκτείνεται σε απόσταση 350 μ. από τον αιγιαλό.
Στη ζώνη αυτή που παρατηρείται υψηλός ανταγωνισμός χρήσεων γης και δραστηριοτήτων όλων των ειδών, με άμεση ή έμμεση επίπτωση στον τουρισμό, δίδονται μεταξύ άλλων, κατευθύνσεις για τον περιορισμό της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων - χρήσεων μη συμβατών με την τουριστική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες τουριστικά. Ιδίως βιομηχανικές / βιοτεχνικές εγκαταστάσεις -με εξαίρεση αυτές που έχουν ανάγκη θαλασσίου μετώπου- εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου, εμπορικές εκθέσεις, κτίρια και γήπεδα αποθήκευσης, γραφεία, κτίρια περίθαλψης, πρατήρια καυσίμων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ  2 -  45332  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ.:2651039880   FAX: 2651028470
E-MAIL:neiwan@pasok.gr
http://ne.pasok.gr/ioannina
Ιωάννινα, 24 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
  
Πανικός! Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η ανακοίνωση της επονομαζόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα της Ν.Δ.
Παραλήρημα με ύβρεις, ψεύδη και προειδοποιήσεις! Η επερχόμενη ήττα τους στις 4 Οκτώβρη τους οδηγεί σε χρησιμοποίηση μεθόδων της δεκαετίας του ’60.
Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έθεσε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα. Αντί απαντήσεων, η Ν.Ε. της Ν.Δ. έχει το θράσος ν’ αποδίδει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσα η καταρρεύσασα κυβέρνηση έχει αναγάγει σε επιστήμη: Ρουσφέτι, ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια, μίζες, διαφθορά (ομόλογα, βατοπέδι, υπόθεση Παυλίδη, Χούπηδες), γκρέμισμα της οικονομίας, γεγονότα που έχουν εξοργίσει και τους πιο φανατικούς, μέχρι πρότινος, οπαδούς της Ν.Δ.. Επειδή αυτά δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Ν.Δ. μπροστά στα αδιέξοδα ακολουθεί την γνώριμη γι’ αυτούς γκεμπελίστικη τακτική.
Για αντίστοιχες συμπεριφορές στον Νομό μας η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία αλλά δεν έχει λάβει απαντήσεις. Έτσι,
Ζητείται απάντηση:
Είναι πολιτικά ηθικό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων να συμπεριφέρεται ως κομματικό φερέφωνο, ευτελίζοντας το θεσμικό του ρόλο; Γιατί σιωπά ο δήμαρχος Νικόλαος Γκόντας;
Είναι πολιτικά ηθικό, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας να βολεύει τη σύζυγό του και λίγους «εκλεκτούς» του με μεταθέσεις και μετατάξεις;
Είναι πολιτικά ηθικό, στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, παραμονές των εκλογών, να διορίζονται σε αμειβόμενες θέσεις στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, έχοντας συνάμα και άλλες δύο αμειβόμενες  θέσεις στο Δήμο;
Είναι πολιτικά ηθικό, ο Νομάρχης Αλέξ. Καχριμάνης, από τη μια να καυχησιολογεί ότι «τον ψηφίζουν πολίτες από όλους τους χώρους», παριστάνοντας τον «ανεξάρτητο» και από την άλλη να ενεργεί ως προκλητικός και αναιδής κομματάρχης της Ν.Δ.; Για ποια ακριβώς προσφορά του ομιλεί η Ν.Ε. της Ν.Δ.; Εκείνη της εμπλοκής του στα ‘’σκάνδαλα’’ του Μετσόβου, του ανεμπόδιστου μπαζώματος της λίμνης από στενό του συνεργάτη, της κατασκευής μικροέργων χωρίς σχεδιασμό και ανάλογα με την προσωπική του μικροπολιτική αντίληψη.
·         Για ποιον «πρωταθλητή έργων» μας λένε; Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι πρωταθλητής της ρουσφετολογίας, της αυθαιρεσίας, της περιφρόνησης του ρόλου της αντιπολίτευσης, των υπέρογκων Δημοτικών τελών.
·         Για ποιους επιτυχημένους υφυπουργούς μας λένε; Οι μεταθέσεις στρατιωτών, οι ασκήσεις επί  χάρτου για χωροταξικά, η αύξηση των χρεών, οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και το βούλιαγμα των εσόδων, δεν είναι οι πιο καλές επιδόσεις.
Η Ν.Ε. εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. που τώρα υπερασπίζεται το «έργο» του, κατά γενική ομολογία, ανίκανου και επικίνδυνου για τον τόπο Περιφερειάρχη Δημ. Πανοζάχου, πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο πέρυσι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αναστάσιος Σιαφάκας, ζητούσε εγγράφως από την κυβέρνηση να τον απομακρύνει. Μπορεί έστω, να ζητήσει στοιχειωδώς συγνώμη από τους Ηπειρώτες για τη βία που χρησιμοποίησε εναντίον τους μέσω των ΜΑΤ;
Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί ν’ απαριθμήσει εκατοντάδες περιπτώσεις φαυλότητας, αλαζονείας και θεσμικών εκτροπών, αλλά προς το παρόν αρκείτε σ’ ενδεικτικές επισημάνσεις και στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι αγωνίζεται και θ’ αγωνίζεται για ισονομία και ισοπολιτεία, για αξιοκρατία και σεβασμό προς κάθε πολίτη. Τα όσα τελευταία ψελλίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περί ρεβανσισμών, αυτά αλλού… Ανήκουν στις δικές τους δεξιές συντηρητικές και εχθρικές νοοτροπίες.
Αυτά είναι δέσμευση και του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυριανού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εγγυάται την αντιμετώπιση της κρίσης και την πορεία προς τη νέα εποχή.


 Ν.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων


ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΙΩΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΙΩΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
΄΄ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΄΄

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 79-81 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10432
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977209292 – 6938749910


ΑΘΗΝΑ 24-09-2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την επίσκεψη στις 24.8.09 στο ακριτικό χωριό της Μουργκάνας ΛΙΑ του Μάικλ Δουκάκη, καλεσμένος του συγχωριανού μας Νίκου Γκατζογιάννη και την εξαγγελία, του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για δημιουργία μουσείου προς τιμή του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου του οποίου, εικόνες κοσμούν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Λιά, άλλο ένα πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για την περιοχή της Μουργκάνας γεγονός συνέβη στον ξενώνα ΛΙΑ στις 12 – 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2009.
Με την αιγίδα της Αδελφότητας Λιωτών διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα¨ βασική υποστήριξη της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 70 άτομα, έγινε στα πλαίσια εκπαίδευσης των σωμάτων ασφαλείας της παραμεθορίου περιοχής. Το παρακολούθησαν επίσης, ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί, νοσηλευτές καθώς και κοινωνικοί λειτουργοί, δίχως καμία εκ μέρους τους επιβάρυνση.
Την διοργάνωση και τη συμμετοχή κάλυψαν με χορηγίες οι:
  1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΙΩΤΩΝ
  2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  3. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
  4. ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΙΑ
  5. ΒΑΣΙΛΗΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε., Ιατρικά εφόδια.
Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου κατά γενική ομολογία ήταν άριστα και οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να πραγματοποιούνται συχνά.
Η Αδελφότητα Λιωτών θεωρεί υποχρέωση να ευχαριστήσει:
Τους ανωτέρω χορηγούς και εύχεται να υπάρξει συνέχεια ανάλογων δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν τη μόρφωση και αναβαθμίζουν την ακριτική περιοχή της Μουργκάνας.
Τους εκπαιδευτές, Μποντιώτη Ελεάνα, Καρούτσου Ισιδώρα, Πατρινό Δημήτριο, Θεοδώρου Κυριακή καθώς επίσης τον υπεύθυνο της όλης διοργάνωσης και Διευθυντή του σεμιναρίου Ντάφλο Χαράλαμπο – Course Director ERC.                                     

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟΛΜΗ"


http://www.anastasiou.eu/tolmi.pdf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ